Bizarna situacija

Jakirović: "Ovo je nepravda, ili pusti navijače svima ili nikome"

Zrinjski treba pobjedu nad Željezničarom u nedjelju kako bi ostao na poziciji koja vodi u europska natjecanja.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2021. u 15:58 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je ove sezone izgubio obje utakmice sa Željezničarom, no to je bilo jesenas. Ovog proljeća stvari su bitno drugačije.

Da se gledaju samo rezultati iz 2021. godine Željezničar bi ispao iz lige i ovo je idealan trenutak za Zrinjski da se suoči sa svojim starim rivalom. Ipak, takve momčadi, posve neopterećene rezultatom, mogu biti najteži protivnik, a derbi je uvijek derbi.

"Bez obzira na stanje u Željezničaru koji će sutra igrati za prestiž, ovaj susret nama je od velike važnosti jer tražimo pobjedu i tri boda koja će nas ostaviti u borbi za Europu. Moramo napraviti sve, svjesni smo da nemamo pravo na kiks. Kad igraš u Zrinjskom podrazumijeva se taj pritisak da uvijek ideš na tri boda i uvijek moraš napraviti sve da bi i ostvario cilj", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović. 

Plemići ne ovise sami o sebi, jer kada bi i njihovi konkurenti u borbi za Europu, Velež i Široki, dobili sve do kraja, Zrinjski bi ostao izvan "vlaka" za Europu.

"Moramo gledati samo sebe, ali ovaj put ne ovisimo samo o nama samima. Svoj dio posla mi moramo napraviti i izvući maksimum iz ova dva susreta, te se nadati da će se netko od konkurenata poskliznuti. Ono što meni u ovoj situaciji nije logično je slijedeće. Ako se igra trokružno i ako se dva puta igra u gostima onda je logično da dva puta imate šansu da zabijete taj gostujući pogodak što je prednost. To mi je nelogično, ali takva su pravila. Moramo se svi prilagoditi tome", dodao je Jakirović, kojemu je zasmetala i posve bizarna situacija da je Nogometni savez pustio navijače na stadione, ali "kako gdje".

Tako se desila posve nevjerojatna situacija da od tri konkurenta za Europu, jedan (Široki) ima podršku navijača, a Zrinjski i Velež nemaju.

"Nepravedno je to jer ispada da nismo svi u istom položaju. Izgleda da virus staje na određenim dijelovima entiteta. Ne znam kako ovo objasniti. Ili pustimo svima ili nikome. Nije mi logično, da ne bih dalje rekao nešto neprimjereno, ali je nepravda. U Širokom će sutra biti 1000 gledatelja, a kod nas, samo 18 kilometara dalje, igrat će se sve po dosadašnjem protokolu. Tko god kaže da tu ima logike, ne razmišlja svojom glavom", zaključio je Jakirović.

Zrinjski protiv Željezničara igra u nedjelju u 17 sati, a prijenos je na Moja TV.

Kopirati
Drag cursor here to close