Konjičani stradali u Mostaru

Zrinjski za devet minuta postigao četiri gola Igmanu

HŠK Zrinjski je uvjerljivom pobjedom nad Igmanom iz Konjica od 5:0 vratio zaostatak za Borcem na sedam bodova.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 16:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski je sigurnom i uvjerljivom pobjedom od 5:0 nad konjičkim Igmanom popravio dojam s Grbavice iz prošlog kola, a u kombinaciji s remijem Borca kod Veleža (0:0) sada je zaostatak za prvoplasiranim opet sedam bodova.

Kiša koja neprestano pada u nedjelju umanjila je posjetu i na ovoj utakmici, ali onih nekoliko stotina navijača vidjeli su raspucani Zrinjski koji je Igmanu postigao četiri gola u prvom dijelu i to za samo devet minuta.

Skoro pola sata Plemići su se mučili da bi stvorili priliku, a onda je Tomislav Kiš zabio nakon što mu je loptu glavom ostavio Nemanja Bilbija. Nakon toga se sve otvorilo po domaće.

Tri minute kasnije lijep pogodak postigao je Mario Tičinović, a četiri minute nakon tog pogotka s bijele točke u strijelce se upisao i Nemanja Bilbija. Furiozni period u 38. minuti zaključio je Matija Malekinušić pogotkom glavom nakon ubačaja Nemanje Bilbije.

U drugom dijelu tempo je opao, ali je Zrinjski imao nekoliko prilika da dođe do petog gola. Čekao ga je sve do 77. minute kada je nakon ubačaj iz kuta lopta došla do Hrvoja Barišića, a ovaj preciznim udarcem pogađa za 5:0.

Inače, bila je ovo prva prvenstvena pobjeda novog trenera Željka Petrovića čija momčad već u srijedu igra u Bihaću utakmicu Kupa BiH protiv Jedinstva.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close