Plemići se vratili na vrh

Bekićeva bomba odlučila mostarski derbi

HŠK Zrinjski i FK Velež odigrali su danas 41. poslijeratni mostarski derbi, a u zaostaloj utakmici 6. kola Zrinjski je slavio minimalnu 1:0 pobjedu.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2022. u 18:53 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski derbi imao je sjajan dekor, pune tribine i odličnu atmosferu, ali sama utakmica nije bila na razini prethodnih koje su dva mostarska premijerligaša odigrali u posljednje vrijeme.

Zrinjski je poveo rano i rezultat čuvao cijelo vrijeme. Igrala se 9. minuta kada je jednu loptu na 18 metara prihvatio Almir Bekić, namjestio se i topovski pogodio gredu, a lopta se od nje odbila o zemlju, pa u mrežu.

Foto: Bljesak.info / Mostarski derbi
Foto: Bljesak.info / Radost igrača Zrinjskog
Foto: HŠK Zrinjski / Almir Bekić

I kada se činilo da bi Velež mogao ozbiljno "stradati", utakmica se "umrtvila" i bila je bez prilika sve do 82. minute kada je Malekinušić iz dobre situacije glavom tukao preko gola. Nešto malo kasnije i Bilbija je pucao pored vrata.

Zrinjski osim gola nije imao nekih velikih prilika, a Velež nikakvih, pa je rezultat utakmice, s obzirom na viđeno, realan ishod.

Ipak, i to je bilo dovoljno Plemićima da zasjednu na vrh ljestvice, s dva boda više od Širokog Brijega, a uz to imaju nadoknaditi još jednu utakmicu protiv Tuzle.

Foto: Bljesak.info / Gori stadion
Foto: Bljesak.info / Ultrasi

Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close