Plemići s pobjedom u Ljubljanu

Zrinjski uspio povezati dvije pobjede, Ivančić i Bilbija slomili žilavu Mladost

Zrinjski je uspio doći do treće pobjede u Premijer ligi, svladavši Mladost iz Doboja iz Kaknja s 2:0 na domaćem terenu.
Sport / Nogomet | 12. 09. 2020. u 21:48 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Mladena Žižovića uspjela je nakon pobjede nad Slobodom povezati dvije pobjede u nizu. Bez neke velike igre, ali i bez većih problema Plemići su svladali Mladost iz Doboj-Kaknja s 2:0, iako su se gosti dobro držali premda su skoro 80 minuta igrali s igračem manje.

Ipak, Plemići su napravili što su trebali, pa s dobrim raspoloženjem mogu putovati u Ljubljanu na noge Olimpiji koja ih čeka u susretu kvalifikacija za Europsku ligu.

Zrinjskom je posao bio bitno olakšan, jer su gosti već u 15. minuti ostali s igrača manje. Azur Mahmić oborio je Josipa Ivančića u poziciji da je napadač Zrinjskog bio najbliži golu Mladosti, pa mu je sudac Dražen Marić pokazao crveni karton.

Bljesak.info / Crveni karton za Mahmića

 Domaći su igračku prednost iskoristili tek u 36. minuti, i to iz kornera. Udarac iz kuta s lijeve strane izveo je Miloš Filipović, a Ivančić je glavom samo skrenuo loptu u desni donji kut gola Mladosti.

 U 41. minuti trebalo je biti 2:0, ali na ubačaj Filipovića Nemanja Bilbija promašio je nešto što inače vrlo rijetko promašuje. Pred kraj prvog poluvremena Filipović mu je ubacio još jednu idealnu loptu, ali Bilbijin udarac glavom prohujao je pokraj vratnice.

 U drugom dijelu Zrinjski je pokušavao doći do drugog gola, ali prvu najbolju priliku imali su gosti. Milan Lalić je ubacio s desne strane u 62. minuti, ali Jakovljević je imao sreće da lopta koja ga je pogodila u stomak nije završila u Brkićevoj mreži.

Bljesak.info / Josip Ivančić strijelac prvog pogotka

 Iako s igračem manje Mladost je i dalje prijetila, pa je u 69. nakon kornera Brkić morao vaditi loptu iz svog gornjeg lijevog kuta.

 Ipak, nakon dugog mučenja Zrinjski je napokon ovjerio pobjedu u 79. minuti. Veza Filipović-Bilbija iz trećeg pokušaja donijela je pogodak, a Bilbija je udarcem glavom doveo domaće do konačnih 2:0.

Treba reći i da je debi za Zrinjski u večerašnjoj utakmici ubilježio mladi Rijad Sadiku koji je odmijenio Tomislava Barbarića.

Kopirati
Drag cursor here to close