Zrinjski na Apoel

Zrinjski u trećem kolu: U drami s produžecima Plemići izbacili Olimpiju!

Zrinjski je pobjedom 3:2 nakon produžetaka svladao ljubljansku Olimpiju i prošao u treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu!
Sport / Nogomet | 17. 09. 2020. u 20:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je ponovio uspjeh iz prošle godine, opet će igrati treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu. U dramatičnoj utakmici s pet golova, jednim poništenim golom i jednim nedosuđenim jedanaestercem, Zrinjski je uspio svladati Olimpiju s 3:2 i ide dalje.

U trećem kolu Zrinjski će igrati protiv ciparskog Apoela, a ta utakmica igrat će se u četvrtak na Cipru. To definitivno znači da će utakmica protiv Širokog Brijega biti odgođena, no to je za mostarski klub, ali i bh. nogomet, manje važno, jer će BiH imati dva predstavnika u trećem kolu.

Junaci utakmice u Ljubljani bili su svi igrači Zrinjskog, ali prije svih dvostruki strijelac Bilbija, strijelac za pobjedu Ivančić, trostruki asistent Filipović, a pogotovo vratar Ivan Brkić koji je držao goste u igri kada su ostali bez snage. 

Gosti iz Mostara u prvom poluvremenu bili su objektivno bolja momčad od Olimpije, ali ipak je na odmor s prednošću otišla domaća momčad.

 Igrala se 19. minuta kada je vrata Ivana Brkića pogodio Đorđe Ivanović, jedno od Olimpijinih najzvučnijih pojačanja, koje je stiglo iz beogradskog Partizana.

 Ivanović je nadskočio osjetno nižeg Tičinovića i pogodio za 1:0.

 Ubrzo je mrežu Ljubljančana pogodio i Zrinjski, no španjolski sudac ocijenio je da je Barbarić, koji je bio u zaleđu, smetao vrataru domaćih.

 Ipak, čim je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski je izjednačio. Kombinacija Filipović-Bilbija urodila je plodom, prvi je asistirao iz kornera, a drugi pogodio glavom za 1:1.

 No, nakon tog gola gosti su se posve povukli, a Olimpija je sve do kraja regularnog dijela imala inicijativu. Takvom plašljivom igrom Zrinjski nije mogao izdržati i u 81. minuti Olimpija je opet povela.

 Fink je ubacio s desne strane, a Andres Vombergar glavom svladao Brkića.

 I samo dvije minute kasnije Zrinjski je opet izjednačio. Lyaskov se okliznuo u kritičnoj situaciji, Filipović je izbio sam u šesnaesterac i poslužio idealnu loptu Bilbiji za 2:2.

 Drama se nastavila minutu kasnije – Ivančić je ubacio loptu po zemlji s desne strane, a loptu je rukom u korner izbacio Samardžić, no za suca Ricarda de Burgosa nije bio jedanaesterac.

 U 90. minuti Enin je katastrofalno pogriješio, gurnuo idealan pas za Ivanovića, no Brkić je maestralno obranio i uveo utakmicu u produžetak.

 Tek što se krenulo u produžetak opet je pao gol, ali ovaj put Zrinjski je poveo. Filipović je upisao treću asistenciju, a pogodak je upisao Josip Ivančić, koji se nešto kasnije ozlijedio, pa ga je odmijenio Mašić.

 Ostatak produžetaka bio je sličan drugom dijelu drugog poluvremena, ali očit je bio i nedostatak snage kod Zrinjskog. Ali Plemići su uspjeli izdržati i drugu godinu zaredom opet će igrati treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close