Memorijal Andrije Ankovića

Zrinjski svladao Sutjesku za prolaz u finale

HŠK Zrinjski prošao je u finale 31. Memorijala "Andrija Anković" svladavši s 2:0 branitelja naslova Sutjesku iz Nikšića, uz dva gola Nemanje Bilbije.
Sport / Nogomet | 12. 02. 2021. u 14:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U reprizi finala iz prošle godine Zrinjski je ovaj put bio uspješniji, svladavši crnogorskog viceprvaka s 2:0 i tako izborio finale. Nakon skoro nesadržajnog prvog dijela Plemići su zaigrali bolje i već u 51. minuti došli su do gola.
 
Trebotić je poslao jednu dugačku loptu za Dragana Juranovića, a novi veznjak Zrinjskog primio ju je na prsa i sjurio se u šesnaesterac Sutjeske gdje je oboren. Sudac Antoni Bandić pokazao je na bijelu točku, a kapetan Zrinjskog Bilbija je u stilu Panenke hladnokrvno pogodio.
 
Deset minuta kasnije gosti su imali priliku preko vrlo aktivnog Osmajića, ali mu je, kao i u 18. minuti, Miro Varvodić izvrsno obranio. U 66. minuti Bilbija je mogao do drugog gola, ali se istaknuo vratar Sutjeske.
 
Ipak, BIlbija je postavio konačnih 2:0 u 80. minuti. Nakon katastrofalne pogreške obrane Sutjeske lopta je došla do njega, Bilbija ju je dodao do Eninu, koji mu je vratio i najbolji igrač Zrinjskog rutinski pogađa za 2:0.
 
U finalu će Zrinjski u subotu u 15 sati igrati s pobjednikom utakmice GOŠK-a i Gradine iz Srebrenika.
Kopirati
Drag cursor here to close