Rutinski

Zrinjski s pobjedom nad Slogom čeka nastavak i gradski derbi s Veležom

U posljednjoj utakmici 10. kola Premijer lige HŠK Zrinjski je očekivano i rutinski svladao Slogu iz Doboja s 2:0.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 19:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je došao do četvrte vezane prvenstvene pobjede svladavši Slogu iz Doboja s 2:0 i tako odlazi na prvenstvenu pauzu koja će za Plemiće trajati do 18. listopada i zaostalog derbija s Veležom.
 
Bljesak.info / Nemanja Bilbija
 
U razdoblju od samo dvije minute, od devete do 11. minute, okvir gola dvaput se zatreslo i to na obje strane. Prvo je Josip Kvesić s nekih šest metara nogom zatresao gredu vratiju Zrinjskog, da bi praktično u sljedećem napadu udarac glavom Nemanje Bilbije također završio na gredi.
 
Zrinjski je poveo u periodu kada se ništa nije posebno događalo. Bila je to duga akcija koja je krenula s polovice Zrinjskog, Bilbija je dodao Petru Mišiću, a ovaj asistirao Tomislavu Kišu koji je samo prebacio vratara Sloge.
 
Bljesak.info / Tomislav Kiš
 
Pred kraj poluvremena Zrinjski je imao idealnu šansu za 2:0. Mario Ćuže je nakon duplog pasa s Bilibijom izbio sam ispred Trake, ali mu vratar Sloge brani udarac.
 
Bljesak.info / Trako brani Ćuži
 
U 58. Ćuže se opet našao u prilici, ali opet nije imao sreće. Ovaj put mu je šut završio na gredi. U 74. minuti Zrinjski je mogao riješiti posao, no istaknuo se Elvir Trako. Slobodan Jakovljević je uputio oštar ubačaj po zemlji, a Ivan Jukić s tri četiri metra šutira, no Trako brani.
 
Ipak, u 87. Ivan Jukić otklanja sve dvojbe pospremivši odbijenu loptu u mrežu za konačnih 2:0. 
 
Bilo je to dovoljno za četvrtu uzastopnu premijerligašku pobjedu Zrinjskom kojom je momčad Krunoslava Rendulića došla na četvrtu poziciju i tu će čekati gradski derbi sa Veležom 18. listopada. 
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close