Igman pa Aston Villa

Zrinjski rutinski kroz Konjic prije puta u Englesku

HŠK Zrinjski nakon dva prvenstvena poraza uzvratio je s tri premijerligaške pobjede.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2023. u 16:49 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjeda nad Željezničarom i Tuzla Cityjem aktualni prvak BiH HŠK Zrinjski rutinski je riješio i gostovanje u Konjicu. Zrinjski je slavio pobjedu 2:0 golovima Tomislava Kiša na dvije asistencije Nemanje Bilbije.

Utakmica u Konjicu počela je oštrim startom Enesa Sipovića nad Nemanjom Bilbijom. Kapetan Zrinjskog dugo se previjao od bolova na terenu, ali je sudac Antoni Bandić odlučio Sipoviću pokazati samo žuti karton.

Ipak, Bilbija se brzo oporavio i asistirao Tomislavu Kišu za prvi gol Zrinjskog. Nakon gola utakmica se primirila, a domaći su pred kraj poluvremena imali dvije velike prilike. U oba navrata gol Zrinjskog spašavao je Marko Marić koji je dva puta izvrsno reagirao.

Kazna je stigla ubrzo, Bilbija je kroz noge Dupovcu dobacio loptu do Kiša, a ovaj s drugim golom praktično riješava pitanje pobjednika.

Sve nade domaćih u neko čudo ugašene su u 65. minuti. Edis Buturović je nakon neopreznog starta na Bilbiji dobio drugi žuti karton i domaći su do kraja morali igrati s igračem manje.

Zrinjski se tako novom pobjedom popeo do četvrtog mjesta i može se spremati za put u Birmingham sredinom tjedna.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close