Na tragu šampionske sezone

Zrinjski na skoro istom učinkom kao lani

HŠK Zrinjski pobijedio je Sarajevo s 2:0 i odlazi na zimsku stanku sa sedam bodova zaostatka za Borcem.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2023. u 13:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica protiv Sarajeva u ponedjeljak na večer bila je čak 33. natjecateljska u tekućoj sezoni. Ne treba ni govoriti da je to bio rekordan broj utakmica za jednu momčad u polusezoni, jer nitko dosad iz BiH nije igrao grupnu fazu europskih natjecanja.

Nastup na dva, pa i tri fronta ostavili su traga na Plemićima, ali ne u onoj mjeri koliko se možda očekivalo. Naime, nakon 18 kola u prvenstvu Zrinjski je osvojio 38 bodova, što je samo jedan bod manje u odnosu na prošlu sezonu nakon isto odigranih kola.

Video: Zrinjski - Sarajevo 2:0

Zrinjski je sada doživio jedan poraz više, a imao je jedan remi manje. Plemići su tada bili uvjerljivo prvi, a prošle sezone na pauzu se išlo nakon 19 kola. 

Razlika u odnosu na prošlu sezonu je to što je ove sezone iskočio Borac, koji je osvojio 12 bodova više nego lani i trenutno predvodi ligu. Borac ove sezone nije uspio dobiti samo Zrinjski te Sarajevo dvaput, a jedini poraz doživio je od Željezničara i to u prvom kolu.

Tada je Borac još uvijek bio "živ" u Europi što dovoljno pokazuje koliko europske utakmice utječu na izvedbu u domaćem prvenstvu. I to je jedan od razloga zašto je ova polusezona Zrinjskog više nego impresivna.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close