Zagrijavanje za Tobol

Zrinjski do pobjede u novom ruhu, Bilbija se izjednačio s Wagnerom!

Zrinjski je iz drugog pokušaja došao do prve premijerligaške pobjede u novoj sezoni. Pod Bijelim brijegom poražen je Leotar s uvjerljivih 4:1.
Sport / Nogomet | 31. 07. 2022. u 22:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak u trećem kolu domaćeg prvenstva došao je do prve pobjede. HŠK Zrinjski je s uvjerljivih 4:1 porazio Leotar iz Trebinja i tako na najbolji način najavio europsku utakmicu, protiv kazahstanskog Tobola u četvrtak navečer. 

 Zrinjski je furiozno otvorio utakmicu i već nakon petnaest minuta vodio je s 2:0. Plemići su poveli u 11. minuti, Niko Janković je centrirao, a Igor Savić glavom pogodio za 1:0.

Bljesak.info / Niko Janković u akciji

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0, a svoj prvijenac u dresu Zrinjskog postigao je Silvio Ilinković. Nakon sigurnog vodstva domaći su krenuli po još koji pogodak, a odlične prilike imali su Bilbija u nekoliko navrata te Sabljić.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski do pobjede u novom ruhu

Kazna za promašaje stigla je u 42. minuti. Nakon greške obrane Zrinjskog Mahir Karić je uposlio Ammara Đuderiju, a ovaj iz velike blizine pogađa za 2:1.

I drugi dio bio je sličan prvom. Zrinjski je stvarao prilike i promašivao. Ilinković je pogodio vratnicu, a Mario Ćuže promašio je vrata za nekoliko centimentara. 

Foto: Bljesak.info / Zrinjski do pobjede u novom ruhu

Ipak, u 78. minuti pitanje pobjednika je riješeno. Mandić je ubacio za Nemanju Bilbiju, a najbolji strijelac i igrač Zrinjskog rutinski je pogodio za 3:1. Bilbiji je to bio 125. pogodak u Premijer ligi i sada se izjednačio s dosadašnjim rekorderom Wagnerom Santosom Lagom!

Foto: Bljesak.info / Zrinjski do pobjede u novom ruhu

U samoj završnici pao je i peti gol na utakmici. Janković je upisao drugu asistenciju, a Nikola Mandić postigao prvi pogodak u dresu Zrinjskog za konačnih 4:1.

Inače, Zrinjski je prvi put zaigrao u novoj garnituri dresova. Plemići su istrčali u crnim dresovima, ali sa zlatnom lentom.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski do pobjede u novom ruhu
Kopirati
Drag cursor here to close