Igrale se kvalifikacije za Ligu prvaka

Legia prvi put u Mostaru 2016. godine

Radilo se o drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka u sezoni 2016/17. Voljom ždrijeba Legia se završila u Mostaru 12. srpnja.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2023. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od preostala dva kluba u svojoj skupini (AZ i Aston Villa), Legia Warszawa je sastav s kojim je Zrinjski već imao prilike odmjeriti snage u Europi. Radilo se o drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka u sezoni 2016/17. Zrinjski je sezonu ranije osvojio naslov prvaka ispred Slobode koja je ostala kratka sedam bodova. Voljom ždrijeba Legia se završila u Mostaru 12. srpnja.

Nemanja Nikolics je bio najveća zvijezda ekipe, ubojiti igrač koji je svoj status potvrdio u Mostaru golom za 0:1 u 51. minuti, Thibault Moulin je tada sjajno proigrao napadača poljskog prvaka. Zrinjski je uzvratio vrlo brzo, sedam minuta kasnije. Bilbija je izveo korner, Matija Katanec je bio najviši u skoku za ispostavilo se konačnih 1:1

Video: Zrinjski - Legia 

Trener Zrinjskog u ovom susretu je bio sadašnji Borca Vinko Marinović. U prvoj postavi su se našli. Kozić - Stojkić, Katanec, Jakovljević, Barić - Petrak, Tomić - Todorović, Bilbija, Peko - Jasmin Mešanović. Miloš Filipović je zamijenio Ognjena Todorovića, Žeravica je ušao umjesto Peke, dok je treća izmjena bila Arežina - Bilbija. U revanšu je Legia slavila 2:0. Dvostruki strijelac je bio Nikolics.

Kopirati
Drag cursor here to close