HŠK Zrinjski - LASK 1:1

Zrinjski nije uspio: LASK ide dalje, Plemićima ostaje Konferencijska liga

U uzvratnoj utakmici playoffa Europske lige HŠK Zrinjski i LASK odigrali su 1:1, što je bilo dovoljno Austrijancima za prolaz.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2023. u 22:52 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski postat će prva momčad iz Bosne i Hercegovine u jednoj od Uefinoj skupina. Plemići će igrati Konferencijsku ligu, a samo jedan gol im je nedostajao za Europsku ligu.

U playoffu Europske lige bolji je bio LASK, ali samo za onih 2:1 iz Linza. U uzvratu u Mostaru bilo je 1:1, pa Austrijanci idu dalje, iako je prvak BiH bio u najmanju ruku ravnopravan.

Krunoslav Rendulić LASK-u je suprotstavio prilično ofenzivan sastav, u 4-3-3 formaciji, ali domaći su unatoč većem broju prilika postigli samo jedan gol i to iz jedanaesterca Nemanje Bilbije.

Ipak, gol Branka Jovičića iz 52. minute odveo je Austrijance dalje.

Čim se krenulo u drugo poluvrijeme Zrinjski je bio u fantastičnoj prilici da povede 2:0, ali je Mario Ćuže previše zakomplicirao kada se našao sam ispred vratara Lawala.

I onda, LASK je izjednačio praktično iz ničega. Lopta je došla do Branka Jovičića, a srbijanski veznjak preciznim udarcem pogodio je vratnicu, a lopta se od nje odbila u mrežu.
 
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - LASK
 
U 66. minuti domaći su opet imali stopostotnu priliku da opet povedu. Mario Tičinović ubacio je s lijeve strane, a Bilbija je bio za centimetar "prekratak" da pogodi prazna vrata.
 
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Lask
 
Do kraja utakmice nošeni velikom podrškom s tribina domaći su pokušavali doći do pogotka koji bi im donio produžetak, no nisu uspjeli.
 
Tako će HŠK Zrinjski igrati Konferencijsku ligu, a svoje protivnike i skupinu doznat će na ždrijebu u petak.
Kopirati
Drag cursor here to close