Sedam komada

Kiša golova po prolomu oblaka: Zrinjski slavio u fantastičnom derbiju!

Zrinjski je u fantastičnom derbiju kola s 4:3 svladao Sarajevo i tako nastavio veliki niz pobjeda kojom drži korak za Borcem.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2024. u 22:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi 28. kola Wwin lige između Zrinjskog i Sarajeva odigran je po velikoj kiši i uz kišu golova. Zrinjski je slavio s 4:3 i tako nastavio utrku za Borcem, koji je isti dan svladao Posušje, pa je razlika ostala pet bodova.
 
Početak drugog dijela bio je s puno manje tempa i sadržaja nego prvi dio, što je možda išlo na ruku gostima koji su u 56. minuti postigli još jedan gol.
 
Memija je izgubio loptu na polovici Sarajeva i gosti su napravili munjevitu kontru koju je završio Renan De Oliveira koji pogađa 3:2.
Bljesak.info / Mario Ćuže
Ipak, nada Sarajeva trajala je samo dvije minute, jer je Zrinjski u 58. minuti ponovno vratio vodstvo na dva razlike. Antonio Ivančić izveo je korner, a na drugoj vratnici loptu je na volej dočekao Bilbija i pogodio za 4:2.
 
Taj gol kao da je ponovno otvorio utakmicu, jer nešto kasnije gosti su imali dvije vrhunske prilike. Prvi put vrata Zrinjskog spasio je Marin Magdić, koji je ušao u drugom dijelu, a drugi put dobro je intervenirao Marić.
 
Bljesak.info / Matija Malekinušić i Marin Aničić
 
U 86. minuti nova drama, Hasić je ubacio s lijeve strane, Vinko Soldo prebacio na drugu vratnicu, gdje glavom pogodak postiže Nemanja Anđušić za novu neizvjesnost.
 
Sarajevo je u 90. minuti moglo i izjednačiti, ali Ajdin Hasić je u dobroj prilici vrlo loše reagirao. U šestoj minuti sudačke nadoknade gosti su tražili i jedanaesterac, ali Luka Bilbija pokazao je da se igra nastavi, a malo kasnije i kraj ove odlične utakmice.
 
Zrinjski tako nastavlja lov na Borac i na smanjenje razlike. Novu priliku da smanji zaostatak imat će za vikend. U 29. kolu Borac gostuje kod Širokog u Čitluku, a Plemići idu u Posušje.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close