Lov na Borac

Zrinjski ostaje u utrci: Plemići zabili tri gola za 20 minuta, Sarajevo uspjelo smanjiti!

Nakon prvog poluvremena derbija kola Zrinjski protiv Sarajeva vodi s 3:1 s dva gola Silvija Ilinkovića.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2024. u 21:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši HŠK Zrinjski nekih pola sata prije početka derbija sa Sarajevom doznali su da je Borac pobijedio Posušje i da moraju dobiti Sarajevo ako žele ostati u utrci za naslov. 
 
No, pritisak su brzo odagnali jer su već nakon dvadesetak minuta vodili s 3:0 i praktično riješili pitanje pobjednika. 
 
 
Zrinjski je poveo praktično iz prve prilike. Nakon kornera obrana Sarajeva izbacila je loptu iz svog šesnaesterca ali samo do Silvija Ilinkovića koji preciznim i prizemnim udarcem s nekih 17 metara pogađa mrežu Sarajeva.
 
Samo par minuta kasnije Čataković je u dobroj prilici, izlazi sam ispred Marića, ali prije nego je uputio šut Kerim Memija dobro je reagirao i spasio vrata Zrinjskog.
 
Bljesak.info / Zrinjski uvjerljiv protiv Sarajeva na poluvremenu
 
U 14. minuti već je bilo 2:0. Nemanja Bilbija je iz okreta poslao loptu u prazan prostor za Marija Ćužu, a ovaj se sručio u šesnaesterac i lijepo pogodio mrežu Sarajeva. Gostima je nakon dvadesetak minuta prijetio pravi debakl.
 
U 21. minuti Malekinušić ostavio je loptu za Ilinkovića, a mladi veznjak Zrinjskog pogađa s ruba šesnaesterca. Bio je to njegov treći gol u samo tjedan dana, jer je prošle srijede zabio i Slozi u kupu. 
 
Bljesak.info / Silvio Ilinković
 
Sarajevo je u samoj završnici došlo do smanjenja zaostatka, a lijepo je pogodio Hamza Čataković.
 
Veliko poluvrijeme Zrinjskog pokvarila je ozljeda Ilinkovića koji je morao izaći iz igre i umjesto njega ušao je Tarik Ramić.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close