Kup BiH

Zrinjski furiozno kroz Tuzlu: Plemići praktično već u finalu

U prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski je pregazio Tuzla City na Tušnju i praktično već osigurao prolaz u finale.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2023. u 17:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda se u Kupu BiH u polufinalu igraju dvije utakmice, već danas smo dobili vjerojatnog prvog finalistu. Naime, HŠK Zrinjski je s uvjerljivih 3:0 svladao Tuzla City u gostima i praktično osigurao finale. 

Uzvrat se igra za dva tjedna u Čitluku, ali uzvrat bi trebao biti samo formalnost i Plemići će vrlo vjerojatno osigurati plasman u finale koje će se igrati na Bilinom polju u Zenici 17. svibnja.

Trener Krunoslav Rendulić na Tušanj je izveo prilično jak sastav i to mu se isplatilo, jer su gosti već nakon 10 minuta vodili s 2:0. Poveo je Zrinjski preko Kerima Memije, a ubrzo je Nemanja Bilbija pogodio za 2:0.

U 40. minuti u šesnaestercu domaćih srušen je mladi Antonio Prskalo, koji je ušao u igru u 19. minuti umjesto Ilinkovića, a jedanaesterac je uspješno izveo Nemanja Bilbija.

U drugom dijelu gosti su mogli i uvećati razliku, jer je Mario Ćuže pogodio vratnicu, ali i ovo bi trebalo biti dovoljno, pogotovo s obzirom kako aktualni prvak izgleda ovog proljeća.

Inače, bila je ovo 10. pobjeda Zrinjskog u 10 službenih utakmica u 2023. godini i pod vodstvom trenera Rendulića.

Kopirati
Drag cursor here to close