Odlična polusezona

Zrinjski dovodi još jednog igrača iz Federalne lige?

Sport / Nogomet | 22. 11. 2023. u 11:56 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je privremeni trener Mario Ivanković jučer kazao kako aktualni prvak ima puno igrača u rosteru i normalno je da ima nezadovoljnih, HŠK Zrinjski je navodno već krenuo po "svježu krv".

Kako piše portal Faktor, na meti Mostaraca je Nermin Mujkić, mladi stoper tuzlanske Slobode, koji je odigrao sjajnu polusezonu na Tušnju.

Iz Prve lige Federacije BiH je stekao status mladog reprezentativca BiH i nedavno je debitirao, te bio najmlađi igrač u trijumfu protiv Cipra u kvalifikacijama za EURO 2025. Prema podacima na Cometu, sa Slobodom ima ugovor do ljeta 2024. godine, što znači da bi u Zrinjski mogao tek uz odštetu.

Mujkić ima 19 godina, "zaštićeno" je godište i svakako da bi bio od koristi Plemićima. Posebno zbog činjenice da Mostarci u posljednje vrijeme imaju probleme sa stoperima, piše Faktor.

Zrinjski je u prošlosti znao dovoditi igrače iz nižeg ranga u BiH, a zadnji takav je Aldin Hrvanović, bivši veznjak Radničkog iz Lukavca i Stupčanice iz Olova, koji se prometnuo u standardnog prvotimca.

Kopirati
Drag cursor here to close