Konferencijska liga

Zrinjski blizu plasmana u treće pretkolo, Velež i Tuzla City love zaostatak

Najbliži prolasku u narednu rundu je prvak BiH Zrinjski, koji na svom terenu dočekuje ekipu Tirane. Mostarci su u prvom meču u gostima slavili sa 1:0 i očekuje se da večeras ovjere plasman u treće pretkolo.
Sport / Nogomet | 28. 07. 2022. u 14:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri bosanskohercegovačka nogometna kluba - Zrinjski, Velež i Tuzla City večeras igraju uzvratne susrete drugog pretkola UEFA Konferencijske lige.

Najbliži prolasku u narednu rundu je prvak BiH Zrinjski, koji na svom terenu dočekuje ekipu Tirane. Mostarci su u prvom meču u gostima slavili sa 1:0 i očekuje se da večeras ovjere plasman u treće pretkolo.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović očekuje sličnu utakmicu kao i u Tirani. 

''Opasni su iz kontri i polukontri i morat ćemo paziti ko nam stoji iza leđa. Neće biti lako jer definitivno protivnik nema što izgubiti. Vjerujem da će svi igrači koji istrče na teren dati svoj maksimum'', izjavio je Jakirović.

Kazao je da je najbolji strijelac kluba Nemanja Bilbija dobio udarac u nogu pa se još ne zna da li će biti spreman za večerašnji meč.

Utakmica u Mostaru počinje u 21 sat. 

Mnogo teži zadatak imat će Tuzla Citya i Velež.

Tuzla City na Grbavici dočekuje renomirani nizozemski klub AZ Alkmaar, koji iz prvog meča ima prednost od jednog gola.

Uprkos minimalnom porazu ekipa iz Simin Hana i dalje ima ulogu autsajdera, ali u taboru bh. prvoligaša vjeruju da mogu do iznenađenja.

''Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Jasno je da nas očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iza tri velikana nizozemskog nogometa. Ozbiljno su oni shvatili ovaj meč, u nedjelju su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bologne i nisu izveli nijednog startera iz utakmice sa nama. No, vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili utakmicu koju smo trebali igrati za vikend u Premijer ligi'', kazao je trener Tuzle Dragan Jović.

Pozvao je sve ljubitelje nogometas da dođu na Grbavicu i podrže ih u pokušaju da dođu do pobjede i plasmana u narednu rundu. Susret se igra od 20 sati i 45 minuta, a ulaz na Grbavicu je besplatan.

Prvi na teren od  bh. klubova večeras će izaćio Velež, koji od 20 sati gostuje ekipi Hamrun Spartans. Klub sa Malte iznenadio je u prvom meču na Grbavici i pobijedio sa 1:0 te stekao veliku prednost uoči revanša. No, u mostarskom klubu vjeruju da meč prije sedam dana nije pravi pokazatelj odnosa snaga te da će večeras uspjeti stići zaostatak i proći dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close