VIDEO

Sudac ponovno pokazao bijeli karton: Znate li što znači?

Njegov fair-play potez publika je nagradila pljeskom, a sudac bijelim kartonom.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo rijedak bijeli karton pokazao je sudac u utakmici portugalske pete lige. Za razliku od žutog i crvenog kartona kojima sudac sankcionira igrače tijekom nogometnih utakmica, bijeli karton pokazuje se igraču koji se istaknuo sportskim ponašanjem i fair-play potezom.

Upravo to napravio je napadač momčadi koja je bila u šansi za postizanje gola. On je bio u sjajnoj prilici nakon što je branič ispred njega ostavio loptu na vrhu šesnaesterca i srušio se na travnjak, držeći se za nogu.

Njegov suparnik to je odmah uočio i umjesto da iskoristi šansu i krene prema golu, on je smirio loptu i poslao je izvan terena kako bi se ozlijeđenom igraču mogla ukazati pomoć, prenosi Index.hr

Njegov fair-play potez publika je nagradila pljeskom, a sudac bijelim kartonom. Bijeli karton nedavno je uveden u utakmici u Portugalu, baš s ciljem promicanja poštenja i sportskog ponašanja na nogometnim utakmicama.

Mediji koji prenose vijest o ovome pišu kako je moguće da je ovo prvi bijeli karton pokazan na utakmici nogometaša. Ranije je viđen u susretu nogometašica, točnije u siječnju tijekom susreta ekipa Sportinga i Benfice. Dobile su ga medicinske ekipe oba tima nakon što su reagirale kada je jednoj igračici bilo slabo.

Kopirati
Drag cursor here to close