Puno ime

Znate li kako se Zinedine Zidane zapravo zove?

Zidaneovo puno ime jest Zayyid Aldyid Al-Yazid, otkrio je to talijanski publicist i novinar Federico Buffa u jednoj od svojih emisija na SkySportsu.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane jedan je od najprepoznatljivijih nogometaša i trenera na kugli zemaljskoj.

Bivši nogometaš i šef struke Real Madrida u svojoj je igračkoj karijeri osvojio sve što je mogao pa svoj životopis debelo proširio kao trener Kraljevskoga kluba i o njemu je manje-više sve izrečeno i napisano, međutim malo je poznato kako to nije njegovo pravo ime.

Zidaneovo puno ime jest Zayyid Aldyid Al-Yazid, otkrio je to talijanski publicist i novinar Federico Buffa u jednoj od svojih emisija na SkySportsu, prenosi Gol.hr

"Jednog dana rodilo se dijete po imenu Zayyid Aldyid Al-Yazid, što znači 'ljepota religije'. Dijete je imalo berberske crte, duguljasto lice, blijedu kožu i ledene oči. Imao je nadnaravnu koordinaciju pokreta, činio je s loptom što je želio, češljao je njome po terenu, bacao je kamenje i slao vam ruže. To dijete izraslo je u muškarca koji je na prekrasnu večer u lipnju 1998. odveo Francusku do prvog naslova svjetskog prvaka. Ali Berber ledenog pogleda s vremenom je postao poznat u cijelom svijetu po svojem francuskom imenu – Zinedine Zidane ili Zizou", ispričao je Buffa

Kopirati
Drag cursor here to close