Pismo

Zmajevi više neće igrati u Zenici

''Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu ''Bilino Polje'' dok god budemo ''dežurni krivci'' za sve loše što se dogodilo u prethodnom razdoblju sportskog života grada Zenice''
Sport / Nogomet | 13. 10. 2020. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez BiH uputio je pismo 12. Listopada gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na događanja na stadionu Bilino Polje tijekom utakmice Bosne i Hercegovine i Nizozemske, piše N1.

''Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tijekom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše obitelji i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom 'dirigenta' koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku'', navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH glavni tajnik Adnan Džemidžić.

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici.

''Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz Vašeg grada napravio višemilijunsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimajući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje ''tribina''. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona ''Bilino Polje'' na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava službene utakmice NK ''Čelik'', navodi se.

Iz Saveza ističu da bi sve moglo biti povezano sa događanjima oko NK Čelik kada su 2020. godine definitivno napustili premijerligaško društvo.

''Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu ''Bilino Polje'' dok god budemo ''dežurni krivci'' za sve loše što se dogodilo u prethodnom razdoblju sportskog života grada Zenice'', navodi se.

Ovim povodom u srijedu će gradonačelnik Zenice održati press konferenciju.

Autentičnost pisma za N1 je potvrdio glavni tajnik NSBiH Adnan Džemidžić.

Kopirati
Drag cursor here to close