Nevažna trenutna forma

Žižović: Pokazali smo prije mjesec dana da smo bolji

Hercegovački derbi Širokog i Zrinjskog bit će posljednja premijerligaška utakmica u ovoj godini,
Sport / Nogomet | 12. 12. 2020. u 12:03 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U međusobnim omjerima kada su službene utakmice u pitanju, Široki ima 16 pobjeda, Zrinjski 15, a i to samo govori koliko su izjednačene ove dvije momčadi i koliko su neizvjesni hercegovački derbiji.

Posljednja njihova utakmica nije bila toliko neizvjesna, Zrinjski je rano poveo s 2:0, ali je na kraju ipak morao strepiti nakon primljenog gola u sudačkoj nadoknadi. 

Uoči ovog derbija u nešto boljoj formi je Široki Brijeg, koji je dobio četiri od zadnjih pet utakmica, uključujući i Željezničar na Grbavici, no ovo je derbi i trenutna forma nije uvijek presudna.

‘“U hercegovačkom derbiju trenutna forma i stanje na ljestvici ne igraju preveliku ulogu. Očekujem dobru utakmicu ali očekujem i da naša kvaliteta dođe do izražaja. Prije mjesec dana pokazali smo da smo bili bolji i pokušat ćemo na osnovu te utakmice da ostvarimo što bolji rezultat na Pecari. Želja je da ovu godinu završimo u pozitivnom raspoloženju”, poručio je trener Zrinjskog Mladen Žižović uoči ove utakmice.

Ova polusezona za Zrinjski bila je puna uspona i padova. Počelo je blijedo, lošim rezultatima u Premijer ligi, a nastavilo spektakularnim utakmicama i sjajnim rezultatima u Europi gdje je Zrinjski došao nadomak play-offa Europske lige. I kasnije je išlo od sjaja (Široki, Velež, Borac), do očaja (Olimpik), ali opet je Žižovićeva momčad tamo gdje je željela biti i može 2021. godinu dočekati tu pri samom vrhu.

“Od početka ljeta odigrali smo 23 natjecateljske utakmice, ovo će biti 24. i naravno da se osjeti umor kod ekipe. Osjetilo se i utakmici u Kaknju, posebice zadnjih petnaestak minuta. Ipak, vjerujem da je ostalo još snage da ovo izguramo do kraja, a onda ćemo podvući crtu pod polusezonu”, dodao je Žižović.

Zrinjski će u ovom nedjeljnom derbiju biti lišen usluga Damira Zlomislića koji zbog žutih kartona neće moći nastupiti protiv bivše momčadi.

Hercegovački derbi igra se u nedjelju u 17 sati, uz prijenos na Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close