Francuzi ga prevarili

Zidane sada kandidat za klupu Brazila

Naime, L‘Equipe piše o tome kako je Zinedine Zidane u uskom krugu kandidata za izbornika Brazila. Nakon što je Tite odstupio s dužnosti po ispadanju u četvrtfinalu Mundijala od strane Hrvatske, u Brazilu su se okrenuli strancu.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2022. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zinedine Zidane je još uvijek u igri za izborničku stolicu. Ne, nije riječ o reprezentaciji Francuske koja je u jednom trenutku skoro bila gotova stvar, ali su se stvari počele mijenjati kako se Deschamps počeo približavati finalu. Na kraju je Zinedine izvukao deblji kraj. Ali kako sada stvari stoje, ovaj posao bi barem mogao biti atraktivniji, ali i malo teži.

Naime, L‘Equipe piše o tome kako je Zinedine Zidane u uskom krugu kandidata za izbornika Brazila. Nakon što je Tite odstupio s dužnosti po ispadanju u četvrtfinalu Mundijala od strane Hrvatske, u Brazilu su se izgleda odlučili kako će sljedeći izbornik biti stranac. U prvi trenutak je u prvi plan iskočilo ime Josea Mourinha, onda su se u kombinaciji pojavili i drugi treneri poput Mauricija Pochettina, Thomasa Tuchela i Rafaela Beniteza, a sada je tu i Zidane.

Najveća njegova prednosti bi pored rezultata na klupi Real Madrida trebala biti činjenica da je slobodan, odnosno nije angažiran niti u jednom klubu, što znači da Brazilci ne moraju pregovarati s bilo kojim klubom kao što bi to bio slučaj da se odluče za Mourinha koji trenutno vodi Romu.

Povijest kaže kako su Brazilci samo u tri navrata imala stranca na svojoj klupi. Jedan je bio Ramón Platero, Urugvajac 1925. godine, Joreca, Portugalac 1944. godine, te Filipo Núñez iz Argentine 1965. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close