Društvo mrtvih pjesnika

Zidane povratkom u Real ušao u minsko polje bez detektora za mine?

Čak i da se svi Zidaneovi uvjeti ispune, ni to nije jamstvo uspjeha. Ipak, i dalje će se (barem neko vrijeme) postavljati pitanje - Zašto je uopće Zidane odlazio kad mu je ovaj klub i ovaj stadion njegov dnevni boravak?
Sport / Nogomet | 12. 03. 2019. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zinedine Zidane uzeo si je devet mjeseci odmora i time izbjegao da se na njega prospe sva prljava voda katastrofalne sezone 2018/2019. Umjesto njega, sve je palo po Julenu Lopeteugiju i Santijagu Solariju.

Naravno da nitko ne može kazati kako bi Realova sezona bila jednako anemična i gubitnička i da ih je vodio Zidane, ali sve ukazuje na to da bi se ovaj rasklimani orkestar Kraljevskog kluba i pod njegovom dirigentskom palicom raspao kao neuvježbani trash metal band. Bilo kako bilo, Zidane sad ima naoko dobitničku poziciju - on se kao spasitelj budućnosti vraća kući.

"Vratio sam se jer me predsjednik nazvao, nisam ga mogao odbiti. Svakako će biti promjena u momčadi, međutim polako ćemo graditi ekipu za novu sezonu, s predsjednikom ću nasamo o tome razgovarati. Moram reći kako sam ja vojnik ovog kluba, volim raditi ovaj posao, trenirati. Očekuje nas jedanaest utakmica prije kraja sezone, želimo pobijediti što je više puta moguće. Imao sam ponude brojnih klubova, no nisam želio nigdje raditi osim u Realu", kazao je Zidane nakon što je ponovno preuzeo klupu Reala.

Prema brojnim izvješćima, uključujući prestižnu španjolsku Marcu, Zinedine Zidane je prije svog povratka u Madrid postavio šest uvjeta:

1. Potpuna kontrola nad momčadi
2. Prodaja igrača koje ne želi
3. Marcelo i Isco nisu na prodaju
4. Neymar se neće dovoditi
5. James se ne vraća
6. Pokušaj dovođenja Mbappea

Sve to može biti točno, ali i ne mora. Ujedno, čak i da se svi ovi uvjeti ispune, ni to nije jamstvo uspjeha. Ipak, i dalje će se (barem neko vrijeme) postavljati pitanje - Zašto je uopće Zidane odlazio kad mu je ovaj klub i ovaj stadion njegov dnevni boravak?

"Otišao sam jer sam trebao odmor, osjećao sam kako momčad treba promjenu jer smo sve osvojili, postojala je mogućnost zasićenosti. No, sada sam sretan što sam ponovno ovdje, vratio sam se kući."

Foto: Getty Images / Zidane sa suprugom Veronique

Francuski Alžirac je napustio Real prije samo devet mjeseci nakon što je osvojio tri uzastopne Lige prvaka. Zidane je navodno pobijedio u utrci s Joseom Mourinhom, koji je također bio kandidat za klupu Reala.

Zidane se vraća nakon eliminacije Reala iz Kupa i Lige prvaka te zaostatka od 12 bodova za Barcelonom u prvenstvu. Vraća se u momčad koja je u lošoj formi, s velikim brojem ozlijeđenih igrača i s jednim brojem igrača koji su se posvađali sa Solarijem, a ni sa Zidaneom nisu bili u najboljim odnosima.

Osim ako Real Madrid nema neki plan korjenite reforme kluba, koji će zahtijevati dugotrajnije strpljenje uprave i navijača, s ovakvom ekipom Zidane teško može dočekati kraj svog mandata 2022. godine, bude li ga se mjerilo samo po osvojenim titulama. Ovaj tim više nema titule u svojim nogama, a budućnost će pokazati kakvu je ideju Zidane imao u glavi kad je odlučio vratiti se. I je li uopće imao ideju...

 

Kopirati
Drag cursor here to close