Govori iz iskustva

Capello: Da Zidane nije osvojio Ligu prvaka, Perez bi ga otpustio

"Napravio je sjajan potez kad je odlučio napustiti klub, jer nije bilo dobre atmosfere u Madridu. Da nije osvojio Ligu prvaka, bio bi otpušten i to je znao već tri mjeseca"
Sport / Nogomet | 31. 05. 2018. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od bivših trenera Reala, talijanski stručnjak Fabio Capello, na neki je način odlaskom Zinedinea Zidanea dočekao svojih pet minuta. On izjavljuje kako je Francuz povukao sjajan potez, jer bi ga Perez ionako otpustio da nije osvojio Ligu prvaka.

Naime, Real je ove sezone u LaLigi apsolutno razočarao, osvojivši tek treće mjesto, s ogromnim zaostatkom iza prvaka Barcelone. Takve stvari predsjednik profila Pereza ne oprašta nikome pa ni Zidaneu.

Osvajanje Lige prvaka treći put za redom sjajan je uspjeh, ali tolika inferiornost naspram glavnog rivala u domaćem prvenstvu sve to uvelike relativizira.

"Napravio je sjajan potez kad je odlučio napustiti klub, jer nije bilo dobre atmosfere u Madridu. Da nije osvojio Ligu prvaka, bio bi otpušten i to je znao već tri mjeseca. Stoga je ovo ispravna odluka", kazao je Capello za Sky Sports.

"Zbog onoga što je napravio, spada naravno među velikane. Međutim, sad se mora pokazati i u nekoj drugoj sredini", rekao je bivši trener Reala o Zidaneu.

Capello je mišljenja kako bi novi trener Reala mogao postati Guti, a ukoliko ne on, onda Conte ili Sarri. Za Mauricia Pochettina kaže kako dobro poznaje španjolski nogomet i ima svoj način igranja.

I dalje ogorčen zbog nekih stvari koje je doživio u Realu, talijanski stručnjak osvrnuo se s dosta kritike na predsjednika Pereza. Smatra kako se neke stvari u Kraljevskom klubu nisu vremenom promijenile, te da Perez jednostavno sve radi na svoj način i sam donosi sve odluke.

"Bilo je uvijek kontroverzi u Real Madridu, a Florentino Perez uvijek želi da on osobno bude i trener. Kad se pobijedi, sretan je i zadovoljan, a kad se gubi, krivac je netko drugi", kaže Capello.

"Ja sam tamo osvojio naslov, ali su me ipak otpustili", napomenuo je.

Fabio Capello vodio je Real u dva navrata, 1996/97 i 2006/07. Oba puta osvajao je naslov španjolskog prvaka i oba puta odlazio nakon jedne sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close