5 % kapaciteta stadiona

Žene u Iranu dobile zasebnu tribinu za kvalifikacije za SP

Iran je tako odgovorio na prošlotjedni zahtjev upravnog odbora FIFA-e da se ženama dopusti slobodan ulazak na stadione u toj zemlji.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tribina s oko 4.600 mjesta rezervirana je za žene koje će idućeg tjedna u Teheranu željeti gledati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Kataru između Irana i Kambodže.

Iranski mediji prenijeli su da ta tribina čini pet posto kapaciteta stadiona Azadi, na kojem će se 10. listopada igrati kvalifikacijska utakmica.

Iran je tako odgovorio na prošlotjedni zahtjev upravnog odbora FIFA-e da se ženama dopusti slobodan ulazak na stadione u toj zemlji.

Ministara sporta Masud Soltanifar izvijestio je FIFA-u da su napravljene sve potrebne pripreme, uključujući odvojene ulaze, dodatnu tribinu i ženske toalete, javlja Hina.

Ženama u Iranu već je četiri desetljeća zabranjeno nazočiti nogometnim utakmicama.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prošlog je tjedna poručio: ''Naša pozicija je jasna i čvrsta. Ženama mora biti omogućen pristup nogometnim stadionima u Iranu. Sada je trenutak da se stvari promijene i FIFA očekuje pozitivan razvoj događaja počevši od prvog sljedećeg iranskog susreta kod kuće, u listopadu''.

Za sada nema nikakve promjene u zabrani sudjelovanja žena na nogometnim utakmicama iranske nogometne lige.

Soltanifar i iranski predsjednik Hasan Rohani navodno su obojica skloni ukidanju zabrane ulaska ženama na stadione, no ne mogu se suprotstaviti željama moćnih iranskih klerika, koji smatraju da je stadionska atmosfera neprikladna za žene, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close