Presudili mu 'Bili'

Željko Kopić više nije trener Dinama

Kopić Dinamo ostavlja na prvom mjestu s dva boda više od Osijeka te četiri od Hajduka.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2022. u 12:15 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Kopić više nije trener hrvatskog prvaka Dinama. Presudio mu je jučerašnji 1:0 poraz od Hajduka na Poljudu u zaostalom derbiju HNL-a.

Kopić Dinamo ostavlja na prvom mjestu s dva boda više od Osijeka te četiri od Hajduka.

Dinamo se oglasio kratkim priopćenjem na službenim kanalima.

"GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost o tome da gospodin Željko Kopić više nije trener prve momčadi. Željko Kopić preuzeo je klupu prve momčadi u prosincu 2021. godine te je vodio Dinamo u ukupno 19 službenih utakmica, uz odigranih 5 prijateljskih susreta. U službenim utakmicama u HNL-u i Europa ligi s plavima je upisao 13 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 27:10. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv West Ham Uniteda i Seville u Europa ligi."

Kopić je nakon otkaza prokomentirao:

"Ovim putem želim zahvaliti Upravi kluba, igračima, stručnom stožeru, trenerima i svim zaposlenicima kluba na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali zadnjih dvije godine. Od prvog dana kada sam postao direktor Nogometne škole te kasnije sportski direktor i trener prve momčadi želio sam da klub napreduje i nadam se da sam u jednom djelu to i ostvario. Klubu želim uspješan kraj sezone i ono najvažnije osvajanje naslova prvaka."

Kopić je Dinamo preuzeo 2. prosinca. Debitirao je porazom protiv Hajduka, kluba u kojem je također dobio otkaz 2018. godine. S Dinamom je igrao u osmini finala Europa lige gdje je ispao od Seville, a njegova najistaknutija pobjeda na klupi Modrih je ona kod West Hama u Londonu kojom je izborio europsko proljeće.

U karijeri je još vodio Lučko, Cibaliju, NK Zagreb, Slaven Belupo i ciparski Pafos. U Dinamu je od 27. travnja 2020. godine. Tada je preuzeo ulogu šefa Akademije, a u prosincu prošle godine naslijedio je Damira Krznara na mjestu prvog trenera.

Kopirati
Drag cursor here to close