braco na udaru kritike

ZDF komentator: Salihamidžić oklijeva, bojažljiv je i neodlučan

Sport / Nogomet | 19. 09. 2017. u 19:55 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski direktor Bayerna, Jablaničanin Hasan Salihamidžić, sjeo je na vrlo vruću stolicu u turbulentnom vremenu za bavarski klub, ali je vjerojatno mogao barem naslutiti u što se upušta.

Jasno mu je bilo da su prije njega tu poziciju glatko odbile neke druge legende Bayerna, primjerice Mark van Bommel i Philipp Lahm, jer balansirati između mnogobrojnih zvijezda kluba, zahtjeve uprave i imperativa osvajanja titula, je sve samo nije lako.

U novije vrijeme, nakon što nezadovoljni Thomas Müller otvoreno kritizirao trenera Ancelottija, Robert Lewandowski spočitavao upravi kako je prespavala prijelazni rok, ne dovodeći kvalitetna pojačanja, a uobraženi Ribéry nakon što je zamijenjen srdito baca dres sa sebe, popularni Brazzo zapravo je osoba od koje se očekuje primjerena reakcija.

Njegov dosadašnji pristup poslu oštro je kritizirao sportski komentator Jochen Breyer s utjecajnog ZDF-a, kazavši u svojoj kolumni kako je Salihamidžić bojažljiv, neodlučan i oklijeva u zauzimanju stavova.

Moderator ZDF-a dodaje kako je očito da se Salihamidžić nastoji držati na pola puta između dvojice šefova, Hoeneßa i Rummeniggea, koji se u ovome trenutku ne slažu u mnogim stajalištima. Budući Salihamidžić ne želi držati stranu nijednome, on u ovome trenutku ne zauzima nikakav vlastiti stav, kaže sportski komentator.

Stoga sportski direktor Bayerna u svojim istupima uglavnom ponavlja opće floskule i relativno neutralne fraze, pokušavajući dobiti na vremenu, odnosno jasnije shvatiti u što se upustio preuzimanjem te dužnosti u bavarskome velikanu.

Breyer je oštro kritizirao Salihamidžićev intervju za sportsku platformu Sky, nazvavši to razgovorom sezone 2017/2018 u kojem ništa nije rečeno. Bio je to Salihamidžićev intervju nakon utakmice prvog kola Lige prvaka u kojoj je Bayer glatko pobijedio Anderlecht (3:0), ali i pokazao da njihov nivo igre ne može obećati titulu prvaka Europe, što je glavni sezonski cilj.

Doduše, nakon ispada Francka Ribéryja na toj utakmici, kad je skinuo i bacio dres nakon što je zamijenjen, Salihamidžić je u razgovoru kazao kako se "takvo nešto ne smije događati, mi smo FC Bayern, o tome ću pričati s igračima".

ZDF-ov sportski komentator zaključuje kako će Salihamidžić morati izoštriti svoj profil i svoj nastup, predviđajući da će to narednih tjedana ili mjeseci i učiniti, što ne znači da mora sve redom napadati kao primjerice Hoeneß, ali jasno je i kako nema smisla gledati u stranu u tako turbulentnim vremenima.

Kopirati
Drag cursor here to close