Kova bez dlake na jeziku

Zbog lige prvaka: Mateo Kovačić okrivio Zidanea za odlazak iz Reala

Kovačić nije nastupio u Kijevu nakon što je igrao u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalnim susretima. "To je bio glavni razlog za moje nezadovoljstvo, ali nogomet je takav, nema tu zle krvi i nismo se rastali u lošim odnosima", rekao je Kova.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2020. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Kovačić, Lampard, Zidane

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić optimalno se uklopio u momčad Chelseaja, ali prisjetio se i nekih loših trenutaka prije selidbe u London, dok je bio u Real Madridu.

Kovačić na Stamford Bridgeu igra od 2018. godine kada je stigao iz Real Madrida nakon što je zamjerio jednu stvar Zinedineu Zidaneu.

Hrvatski veznjak je s Realom osvojio tri lige prvaka, ali Zidaneova odluka da mu ne da ni minutu u finalu protiv Liverpoola 2018. godine je bila kap koja je prelila čašu.

"Bilo je lijepo igrati pod vodstvom Zidnaea, ali mislim da sam zaslužio dobiti priliku zaigrati u trećem finalu Lige prvaka", kazao je Kovačić.

Ovaj 25-godišnjak nije nastupio u Kijevu nakon što je igrao u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalnim susretima.

Foto: AS / Mateo Kovačić s trenerom Zidaneom u dobrome raspoloženju

"To je bio glavni razlog za moje nezadovoljstvo, ali nogomet je takav, nema tu zle krvi i nismo se rastali u lošim odnosima", rekao je nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama.

Kovačić je član Reala bio od 2015. godine kada je stigao iz Intera za 38 miliona eura.

Kod Franka Lamparda mu je puno bolje, zabio je dva gola ove sezone i ima tri asistencije. Mateo Kovačić je ove sezone bio starter u 15 od 25 utakmice Chelseaja u Premier ligi, kao u u pet utakmica Lige prvaka.

Popularni Kova pronalazi pak puno sličnosti između sadašnjeg i bivšeg trenera.

"Zidane je imao sličan način rada onome na koji Frank Lampard radi kao trener i njihovi pristupi mi stvarno odgovaraju", rekao je Kovačić.

Za razliku od Zidanea i Lamparda, za Kovačića je Sarri nešto potpuno drugo, jer su mu treninzi bili često monotoni.

"Došao sam u Chelsea pod Sarrijem, ali moram reći da je Lampard izuzetan menadžer. On je zadržao stil kojeg je imao kao igrač, koji je nadahnuo sve nas", rekao je Kovačić.

"Trening je uvijek izazovan i drugačiji od prošle sezone. To je vjerojatno glavna razlika između Lamparda i Sarrija, koji je koncept treninga učinio prilično monotonim. Bilo je kod Sarrija puno sličnih treninga s naglaskom na taktičke pripreme", rekao je Kovačić za magazin FourFourTwo.

Kopirati
Drag cursor here to close