Postao najskuplji hrvatski nogometaš

Chelsea potvrdio: Kovačić ostaje na Stamford Bridgeu

Kovačić je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Reala u Chelseaju te je upisao čak 51 nastup za "plave" sa Stamford Bridgea u svim natjecanjima.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2019. u 22:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovacic joins Chelsea on a permanent deal | Official Site | Chelsea Football Club

Kovacic made 51 appearances for Chelsea last season, 36 of them starts, playing primarily on the left of midfield in Maurizio Sarri's 4-3-3 formation where he was an important supplier of passes to top goalscorer Eden Hazard.

Pobjednik nogometne Europske lige, engleski prvoligaš Chelsea u ponedjeljak je i službeno potvrdio dovođenje hrvatskog reprezentativnog veznjaka Matea Kovačića iz madridskog Reala. 

Kovačić je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Reala u Chelseaju te je upisao čak 51 nastup za "plave" sa Stamford Bridgea u svim natjecanjima.  

Iz Chelseaja su objavili kako su s Kovačićem potpisali petogodišnji ugovor, a vrijednost transfera se procjenjuje na 45 milijuna eura čime je ovaj 25-godišnji veznjak postao najskuplji hrvatski nogometaš, prenosi Hina. 

"Stvarno sam uživao u prošloj sezoni koju sam proveo na posudbi u Chelseaju, osjećam se ugodno i u klubu i u gradu Londonu. Jako sam sretan što je moj prelazak postao stalan. Imali smo uspješnu godinu s osvajanjem Europske lige, a nadam se kako ću doprinijeti novim uspjesima u sljedećim sezonama", izjavio je Kovačić. 

"Mateo je dokazao koliko je sposoban igrač tijekom prošle sezone i oduševljeni smo što mu možemo pružiti dobrodošlicu na stalnoj bazi. On je igrač koji već ima dosta iskustva i u klubu i na međunarodnoj razini i sigurni smo kako će ovo biti uspješan posao za nas", rekla je direktorica Chelseaja Marina Granovskaja. 

Kovačić je seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu iz kojega je 2013. godine prešao u milanski Inter, da bi 2015. otišao u Real Madrid. Prije godinu dana je nezadovoljan minutažom odlučio otići iz Reala na posudbu u Chelsea.

Kopirati
Drag cursor here to close