Čestitke svima

Završena Sveučilišna malonogometna liga: Pobjednici ekipa sa FSRE

Drugoplasirana je ekipa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ), a broncu je osvojila ekipa Filozofskog fakulteta.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2022. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrano je finale ovogodišnje Sveučilišne malonogometne lige. Kao i svake godine do sada Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizirao je Sveučilišnu malonogometnu ligu, a pobjednik je ekipa Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE). Drugoplasirana je ekipa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ), a broncu je osvojila ekipa Filozofskog fakulteta.

Za broncu su se borili Filozofski fakultet (FF) i Medicinski fakultet (MEF). U prvom poluvremenu utakmice inicijativu je preuzela ekipa FF i bez većih poteškoća na predah odlazi sa prednošću od 3-0. Činilo se da će cijela utakmica biti dosta jednosmjerna no međutim u drugom poluvremenu ekipa MEF svim snagama napada obranu FF koje im donosi približavanje rezultatu za 4-3. Sreće je nedostajalo ekipi MEF te u samoj konačnici utakmice na iskustvo i mišiće FF zabija još 2 pogotka i konačni rezultat utakmice završio je sa 6-3 u korist FF.

Nakon utakmice za 3. mjesto na red je došlo veliko finale Sveučilišne malonogometne lige. U finalnoj utakmici koja donosi titulu prvaka SML sastale su se ekipe FPMOZ-FSRE. Valja spomenuti da su te ekipe definitivno zaslužile plasman u finale jer su bili konstanti kroz cijeli turnir bez bilo kakvih oscilacija. Već po početku utakmice znalo se da će to biti jako tvrda utakmica u kojoj FSRE relativno dominira u napadu te dolazi u vodstvo pogotkom Gorana Zeke (FSRE). Obrana FSRE je bila besprijekorna, nisu dopuštali ekipi FPMOZ-a da dođu blizu kaznenog prostora te čvrstoćom u igri dobivali takozvane ''ničije lopte''. Na predah smo otišli sa minimalnom prednošću ekipe FSRE.

U drugom poluvremenu koja je krenula u istom ritmu vidjeli smo kako FPMOZ polako uzima inicijativu, ali bezuspješno jer već spomenuta obrambena linija FSRE-a koja se bez većih problema rješavala bilo kakve opasnosti po njihov gol. U samoj završnici turnira ekipa FPMOZ-a preuzima maksimalni rizik te kreću s opcijom golman/igrač koja im donosi poteškoće te u kratkom vremenskom periodu primaju 2 pogotka istog strijelca Vinka Kalfića (FSRE).

Konačan rezultat finalne utakmice bio je 0-3 u korist ekipe FSRE koja zasluženo dolazi do šampionske titule prvaka SML-a 2022. godine.

''Nakon odigrane grupne faze i četvrtfinala u igri za najbolju ekipu na Sveučilištu su ostale najbolje ekipe. FPMOZ, FSRE, FF i MEF su nakon grupne faze i četvrtfinala osigurale svoje mjesto u polufinalu. Nakon tijesnog polufinala, u finale odlaze najbolje ekipe. Ovim putem čestitam ekipi FSRE na osvojenom prvom mjestu'' izjavio koordinator za sport Studentskog zbora Toni Galić.

Konačni poredak SML 2021.

1. mjesto: FAKULTET STROJARSTVA, RAČUNARSTVA I ELEKTROTEHNIKE

2. mjesto: FAKULTET PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKIH I ODGOJNIH ZNANOSTI

3. mjesto: FILOZOFSKI FAKULTET

Najbolji pojedinci lige:

Najbolji igrač: Goran Zeko (FSRE)

Najbolji strijelac: Goran Zeko (FSRE)

Najbolji golman: Mario Mikulić (FSRE)

Kopirati
Drag cursor here to close