Pripreme

Prosinečki: Ne kukam, ali imamo problem

Članovi A nacionalnog tima BiH okupit će se 3. rujna na pripremama u Sarajevu.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nikada ne kukam, ali imamo problem. Imamo težu ozljedu Seada Kolašinca i za predstojeće utakmice morat ćemo tražiti alternativu na lijevoj strani'', rekao je u razgovoru za Anadoliju Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

23 imena

Kolašinac, prvotimac Arsenala zbog ozljede će s terena vjerojatno odsustvovati tri mjeseca. Međutim, Prosinečki vjeruje da ima dobra rješenja kako bi nadomjestio izostanak kvalitetnog igrača u utakmicama prva dva kola UEFA Lige nacija protiv Sjeverne Irske u Belfastu, 8. rujna, te tri dana kasnije u zeničkom duelu s Austrijom.

''Eldar Ćivić i Bojan Nastić dobro su odigrali protiv Koreje i Crne Gore i među njima ćemo tražiti alternativu za Kolašinca. Popis ću objaviti vjerojatno 20. kolovoza za medije, a ljudima u Savezu dat ću imena igrača tri dana ranije da stignu obaviti sve procedure oko viza za Sjevernu Irsku'', kazao je Prosinčeki, naglasivši da će se na popisu reprezentativaca BiH za sljedeće utakmice naći imena 23 nogometaša.

''Manje, više sve igrače iz U-21 reprezentaciju ostavit ću izborniku Vinku Marinoviću za njegove kvalifikacijske utakmice, jer naša mlada selekcija ima velike šanse da se plasira na Europsko prvenstvo, što bi bilo vrlo važno za sve nas'', rekao je.

Članovi A nacionalnog tima BiH okupit će se 3. rujna na pripremama u Sarajevu.

Motivacija

''Poslije dužeg razdoblja okupit ćemo se 3. rujna u Sarajevu gdje ćemo raditi do 6. kada idemo u Sjevernu Irsku i gdje 8.  igramo utakmicu. Nakon toga vraćamo se u Zenicu gdje ćemo biti do susreta s Austrijom. Ciklus od dvije utakmice za koje ćemo imati pet dana za pripreme. Vidjet ćemo u kakvom je tko stanju jer će početi prvenstva. Odmorit ćemo neke igrače, s nekima malo više raditi. Pričat ćemo sa svakim do utakmice'', istaknuo je Prosinečki.

''Moji suradnici i ja puno smo proteklih dana gledali Sjevernu Irsku. Znamo puno o njima i kroz analize igračima ćemo sve prezentirati. Radit ćemo i više taktičkih treninga. Bit ćemo 100 posto motivirani u dvije dobre i teške utakmice, ali u kojima BiH može napraviti dobar rezultat'', dodao je.

Austrija i Sjeverna Irska, kao ni Bosna i Hercegovina, nisu bili sudionici ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, pa se kroz utakmice Lige nacija žele vratiti na pobjednički kolosijek.

Ići na pobjedu

''Austrija, iako se nije kvalificirala u Rusiji, posljednjih godina igra dobro i veoma su kvalitetna reprezentacija. Sjeverna Irska je ekipa koja je imala jako malo promjena u sastavu. Godina su tu isti igrači koji igraju u Premier ligi Engleske ili Firts Divisionu. Oni su bili na EURO 2016, a igrali su i doigravanje za Mudnial u Rusiji. Agresivni su, forsiraju skok igru, iz prekida stvaraju šanse. Ipak, vjerujem da ćemo u Belfastu odraditi sve najbolje. Nadam se pobjedi'', izjavio je za Anadoliju Prosinečki, te otkrio kako se je optimist, te da smatra da BiH može do svih šest bodova u prva dva kola Lige nacija.

''U obje utakmice ići ćemo da pobijedimo. Optimist sam s kojom god reprezentacijom igramo. Imamo razlog nakon pripremnih utakmica. Dobro smo igrali, pogotovo protiv Koreje'', rekao je i dodao kako je donekle razočaran nastupom bh. klubova u Europi. No, tvrdi da je realno da u ovom trenutku ne mogu parirati ekipama iz najboljih europskih liga.

''Poslije 2:2 Sarajeva u prvom susretu nitko se nije nadao da će u uzvratu biti 0:8. Čak se možda i razmišljalo da se može odigrati jako dobra i druga utakmica s Atalantom. Onda se desi da ti ne ide. Ovi fenomenalni i 8:0 odjekne svugdje. Puno je i nije dobro za naš nogomet'', govorio je Prosinečki, uz opasku da su u Europi mogli bolje odigrati i Željezničar i Široki Brijeg koji su, također, eliminirani.

 

Prosinečki ne otpisuje Mostarce

Zrinjski je jedini predstavnik BiH u trećem kolu kvalifikacija Europa lige, gdje će se sastati s favoriziranim Ludogoretsom. Bez obzira na snagu bugarskog tima Prosinečki ne otpisuje Mostarce.

''Zrinjski ima još šansu, mada imaju problema s ozljedama, a i protiv Želje protekle nedjelje u prvenstvu nisu izgledali kao prvaci iz prošle sezone. Ipak, ono što je dobro je da je Premijer liga BiH neizvijesnija nego lige u regije. Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg su ekipe koje će se boriti za prvaka, dok je to u Hrvatskoj svedeno na dva, u biti na jedan klub, u Srbiji na najviše dva. Zanimljivije je, i dobro je da je tako. Kažem, ni u jednom trenutku ne možemo parirati, recimo, španjolskim, talijanskim klubovima radi budžeta, stranaca... Međutim, i ovdje se nešto dešava. Primjerice Darko Todorović ode u Salzburg. Ima talentirane djece koja su budućnost bh. nogometa'', zaključio je Prosinečki. 

Kopirati
Drag cursor here to close