Antoine Griezmann

Zasitio se Atletica: Griezmann ovoga ljeta odlazi s Wande Metropolitano

Francuz je to otkrio u utorak poslijepodne kada se našao na sastanku s trenerom Diegom Simeoneom i sportskim direktorom kluba Miguelom Gilom Marinom, a klub je u večernjim satima i službeno objavio da Griezmann odlazi.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski prvak Antoine Griezmann će u subotu odigrati posljednju utakmicu u dresu Atletico Madrida.

Francuz je to otkrio u utorak poslijepodne kada se našao na sastanku s trenerom Diegom Simeoneom i sportskim direktorom kluba Miguelom Gilom Marinom, a klub je u večernjim satima i službeno objavio da Griezmann odlazi.

U subotu Madriđani gostuju kod Levantea u Valenciji u sklopu posljednjeg kola španjolskog prvenstva, a Griezmannu će to biti posljednja utakmica u dresu madridskog kluba i najizglednije je da će karijeru nastaviti u Barceloni. Videoporukom od kluba se oprostio i sam Griezmann.

"Bilo je ovo pet predivnih godina. Hvala svima za sve što ste napravili za mene, zauvijek ćete biti u mom srcu", poručio je Griezman u kratkoj videoporuci.

Griezmann je u Barcelonu trebao prijeći još ljetos, ali je na kraju taj posao propao i Francuz je potpisao novi ugovor s Atleticom do 2023. godine. U taj ugovor postavljena je i otkupna klauzula od 200 milijuna eura, ali Marca tvrdi da će 1. srpnja ta suma pasti na 120 milijuna eura.

Španjolski list navodi da Katalonci planiraju prodati Philippea Coutinha i tim novcem kupiti Griezmanna. Upravo je prošloga ljeta u Barceloni za Griezmanna čuvan dres s brojem sedam, ali kako on nije došao, sedmicu je uzeo Coutinho. Ovoga bi ljeta ponovno moglo doći do promjene imena ispod broja sedam na Barcinu dresu.

Klupsko čelništvo Atletica htjelo je izbjeći transfer-sapunicu kakvu je imalo ljetos pa je pustilo igraču da iznese svoje mišljenje. Griezmann je otvoreno kazao da želi transfer, što su mu čelni ljudi na Wanda Metropolitanu odlučili i omogućiti.

Ovaj 28-godišnji Francuz zasitio se Atletica i želi neki novi, veći izazov. Igrajući pet godina za Los Rojiblancose, ubilježio je 256 nastupa, postigao 133 gola i dodao 50 asistencija. Došao je 2014. godine iz Real Sociedada za 30 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close