Barcelona drži prednost

Yamal po godinama, Benzema po broju golova u povijest

Benzema je jedini aktivni nogometaš u Španjolskoj koji se nalazi u prvih 15 najboljih strijelaca La Lige. Preostali gol za Real dao je Rodrygo (47), dok su Almeriju zabili Lazaro (45) i Lucas Robertone (61).
Sport / Nogomet | 30. 04. 2023. u 00:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeća Barcelona pobijedila je Betis na Camp Nouu sa 4:0 i ostala jedanaest bodova ispred najbližeg pratitelja Real Madrida. Pitanje pobjednika u ovom susretu je odlučeno več nakon prvog poluvremena, ali u obzir treba uzeti činjenicu da je Betis od 33. minute igrao s desetoricom jer je isključen Edgar Gonzalez.

Do tog trenutka, Barcelona je imala gol prednosti, strijelac je bio Andreas Christensen. Nakon isključenja Gonzaleza, golove su postigli Lewandowski (36) i Raphinha (39). Za konačan rezultat se postarao Guido Rodriguez autogolom osam minuta prije kraja.

Za momčad Barcelone u ovom susretu je nastupio Lamine Yamal koji je ušao u igru sedam minuta prije kraja i tako posao najmlađi igrač koji je ikada nastupio za katalonski klub. Yamal je rođen 13. lipnja 2007. godine i slovi za najvećeg talenta čuvene Barcelonine škole La Masije. On već mjesecima trenera sa prvim timom, ali je u jednom trenutku završio pod sankcijama zbog narušavanja discipline u kadetskoj momčadi.

Real Madrid je bez Luke Modrića sredio Almeriju s 4:2, uz hat-trick Karima Benzeme. Zahvaljujući hat-tricku u prvom poluvremenu francuski centarfor Karim Benzema prestigao je Meksikanca Huga Sancheza (234 gola) za dva gola i postao četvrti strijelac u povijesti prvenstva Španjolske.

Benzema, koji sada ima 236 golova u La Ligi, još uvijek se može nadati da će se pridružiti povijesnom centarforu Athletic Bilbaoa Telmu Zarri (253 gola) prije njegove mirovine i pridružiti se na trećem mjestu ovoj ljestvici. Prva dva mjesta, na kojima su Lionel Messi (473 gola) i Cristiano Ronaldo (311 golova), djeluju nedostižno. Benzema je jedini aktivni nogometaš u Španjolskoj koji se nalazi u prvih 15 najboljih strijelaca La Lige. Preostali gol za Real dao je Rodrygo (47), dok su Almeriju zabili Lazaro (45) i Lucas Robertone (61).

Nogometaši Elchea pobijedili su na svom terenu Rayo Vallecano s 4:0. Strijelci za Elche bili su Tete Morente u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Lukas Boye u 52. minuti, Fidel u 53. minuti i Djerar Gumbau u 72. minuti. Rajo Vallecano je od 27. minute igrao s igračem manje jer je Florian Lejen dobio izravni crveni karton.

Kopirati
Drag cursor here to close