Pjanić na odlaznom peronu

Xavi dobio 200 milijuna eura za prijelazni rok: Tri su imena ključna

Xavi je navodno Laporti poručio kako su tri imena ključna u njegovom prijelaznom roku, Jules Kounde, Bernardo Silva i Robert Lewandowski.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2022. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone izvukl su se iz financijskih teškoća, "sociosi" su glasanjem odobrili plan predsjednika Joana Laporte za prodaju TV prava i još nekih dionica kluba.

Za taj posao trebalo bi sjesti 700 milijuna eura, od čega će 200 milijuna biti prebačeno Xaviju u budžet za transfere.

Poznati katalonski insajder Gerard Romero tvrdi kako je pred Barcelonom jedno od najluđih transfernih ljeta u povijesti. Poručio je navijačima "očekujte neočekivano" jer će biti prometno na oba perona Nou Campa, odlaznom i dolaznom.

Na odlaznom peronu stoje Neto, Lenglet, Umtiti, Pjanić i Braithwaite, a ne uspiju li prodati neke od njih, pokušat će sporazumno raskinuti ugovor s njima jer si to ovo ljeto mogu priuštiti.

Puno važniji za Barcinu budućnost bit će dolasci, a Xavi je navodno Laporti poručio kako su tri imena ključna u njegovom prijelaznom roku, Jules Kounde, Bernardo Silva i Robert Lewandowski.

Portugalac je njegova velika želja, ali njega će dovoditi isključivo uspije li prodati Frankieja de Jonga, a to je vrlo izvjesno jer je Barca blizu prihvaćanja Unitedove ponude teške oko 80.000.000 eura, piše Gol.hr.

To će dodatno podebljati njegov budžet za dovođenje novih imena i trebat će mu, jer su na njegovom popisu želja još Cezar Aspilicueta, Marcos Alonso i Raphinha.

Kad se podvuče crta na njegove želje, čini se kako bi ovaj pakleni plan mogao i realizirati, poklope li mu se neke stvari. Prema procjenama španjolskih medija, Lewa će ga koštati 40.000.000 eura, Rafinha, između 40 i 60.000.000, Kounde također 60.000.000, a Bernardo Silva oko 70.000.000 eura.

Azpilicueta i Alonso bi došli za siću jer imaju džentlmenski dogovor s Chelseajem da će ih pustiti u slučaju zadovoljavajuće ponude, Aspilicueta je već tražio transfer, a Alonso je na odlasku već neko vrijeme i čini se kako neće biti problema.

Uspije li Xavijev plan, Barcelona bi dogodine mogla igrati u sastavu Ter Stegen - Azpilicueta, Araujo, Kounde, Alonso - Busquets, Pedri, Bernardo - Raphinha, Lewandowski, Torres.

Kopirati
Drag cursor here to close