Potpisan Ugovor

WWin postao sponzor Goška iz Gabele

Sportska kladionica WWin postala je sponzor premijerligaša GOŠK-a iz Gabele.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2023. u 16:49 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska kladionica WWin postala je sponzor nogometnog kluba GOŠK iz Gabele. Ugovor o suradnji potpisali su predsjednik kluba Lujo Ilić te zamjenik direktora kompanije WWin Srđan Dubočanin.

Ugovor između WWin kladionice i ovog nogometnog kluba potpisan je na godinu dana sa mogućnošću produženja, a obostrano zadovoljstvo što je on postignut jasno se ogleda u njihovim stavovima da žele dugu i uspješnu suradnju.

"Danas je poseban dan za NK GOŠK jer smo potpisali ugovor sa našim generalnim sponzorom, kompanijom WWin. Radujemo se budućnosti i suradnji koja nas očekuje", naveli su iz NK GOŠK iz Gabele

NK GOŠK je u sezoni 2010/11. osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, te od sezone 2011/12. nastupaju u Premijer ligi BiH. Prvu utakmicu u elitnom rangu takmičenja igrali su u gostima protiv Slavije 7. kolovoza, 2011. kada su poraženi 1:0. U premijernoj sezoni GOŠK je osvojio 13. mjesto.

Sezone 2012/13. za trenera GOŠK-a došao je poznati hrvatski trener i legenda Hajduka Ivan Katalinić. Iste sezone ispadaju iz lige kao petnaestoplasirana momčad. U sezoni 2016/17. ponovno osvajaju Prvu ligu FBiH što im donosi novi plasman u Premijer ligu, a titula se ponavlja i u sezoni 2022/23. kada je ponovo osvajaju, čak pet kola prije završetka prvenstva.

PR  / WWin, Sponzorstva

Jedino je logo WWin-a našao svoje mjesto na prednjoj strani čak tri premijerligaša: NK GOŠK, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg čime je pomagao čak 25 posto klubova prvog ranga bh. nogometa i to kao najveći sponzor, a što je nivo koji ova kuća održava već godinama.

Time se WWin još davno svrstao pa čak i uložio u najviše klubova, uz velike i respektabilne domaće i strane kompanije, kao što su Turkish Airlines, IG Igman čije se reklame nalaze na udarnoj poziciji na prednjoj strani dresa bh. premijerligaša.

Logo WWin krasi dresove klubova u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim nogometnim ligama. Vrijedno je izdvojiti: Generalni sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, KK Široki, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, ženski rukometni klub Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje, muški odbojkaški klub Bosna. U Prvoj fudbalskoj ligi RS-a tu je Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja. U Prvoj ligi Federacije tu je Sloboda iz Tuzle, te Jedinstvo iz Bihaća.

Kad je riječ o malom nogometu, jedan klub je u svoj naziv dodao WWin. Riječ je o klubu Sloga WWin - Gornji Vakuf/Uskoplje. Uz pomenuti klub malog nogometa, logo WWin je i na dresu MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja.

Kopirati
Drag cursor here to close