Konferencijska liga

West Ham uvjerljiv, AZ Alkmaar i Fiorentina se provukli

West Ham United će igrati protiv nizozemskog AZ Alkmaara u polufinalu Konferencijske lige, nakon što je u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju pred svojim navijačima na londonskom Olimpijskom stadionu svladao belgijski Gent s uvjerljivih 4-1.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2023. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijci su poveli u 26. minuti golom Huga Cuypersa, ali se Michail Antonio golom u 37. minuti pobrinuo da domaća momčad poluvrijeme ne dočeka u rezultatskom minusu.

U drugom dijelu Čekićari su potpuno nadigrali goste. Paqueta je u 55. minuti realizirao kazneni udarac za 2-1. Tri minute poslije je kapetan domaćih Declan Rice povećao prednost na 3-1, a konačnih 4-1 postavio je Antonio svojim drugim pogotkom na utakmici u 63. minuti. GOLOVI

West Ham United je tako izborio plasman u polufinale svladavši Gent s ukupnih 5-2.

Prošlogodišnji polufinalist Europske lige borit će se za svoje četvrto finale u europskim klupskim natjecanjima.

West Ham je bio pobjednik nekadašnjek Kupa pobjednika kupova 1965. i finalist 1976., a 1999. je londonska momčad osvojila Intertoto kup, piše Hina.

Nogometaši Fiorentine su postali polufinalisti Konferencijske lige, iako su u uzvratnom dvoboju pred svojim navijačima poraženi od poljskog Lecha s 2:3, ali su zahvaljujući pobjedi od 4-1 u prvom dvoboju izborili plasman među četiri najbolje momčadi.

Portugalac Afonso Sousa je u 9. minuti donio Lechu prednost od 1:0. Norvežanin Kristoffer Velde je u 64. minuti realizirao kazneni udarac, a u 69. minuti je Artur Sobiech pogodio za 3-0. 

Ipak, Riccardo Sottil (78.) i Gaetano Castorvilli (90+2.) su spriječili nevjerojatan rasplet i odveli Fiorentinu u polufinale. GOLOVI

"Viole" će igrati protiv Basela koji je slavio protiv Nice 2-1, nakon produžetaka, te s ukupnih 4-3 prošao dalje.

Strijelci za Basel bili su Augustin (86.) i Adams (98.), dok je privremeno vodstvo za Nicu ostvario Laborde (9.)

Nogometaši AZ Alkamaara u lutriji jedanaesteraca (4:1) izborili su plasman u polufinale Konferencijske lige, nakon što je u osnovnom dijelu utakmice i produžetku nizozemska momčad bila bolja sa od Anderlechta 2:0 i tako nadoknadila zaostatak iz prvog dvoboja.

Nizozemci su već nakon 13. minuta imali dva gola prednosti, a oba puta strijelac je bio Vangelis Pavlidis. Grčki napadač je u 5. minuti bio precizan izvođač kaznenog udarca, a u 13. minuti je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu nakon odlične akcije domaće momčadi i asistencije Jensa Odgaarda.

Iako je bilo prilika na obje strane, rezultat se do kraja osnovnog dijela utakmice nije promijenio, baš kao ni u dodatnih pola sata pa je odluka o plasmanu u polufinale pala udarcima s bijele točke.

Junak u pobjedi Nizozemaca bio je čuvar mreže Australac Mathew Ryan. On je u prvoj seriji obranio udarac Anderlechtovom kapetanu Janu Vertonghenu, a u trećoj seriji je zaustavio pokušaj Killiana Sardelle.

Kopirati
Drag cursor here to close