Došao sebi

Wayne Rooney o oduzimanju vozačke: Kažnjen sam potpuno zasluženo!

U rujnu 2017. godine je Rooney kažnjen zbog višestruko ponavljane vožnje u alkoholiziranom stanju. Sud mu je izrekao kaznu zabrane vožnje u trajanju od dvije godine, a uz gubitak vozačke dozvole određeno mu je 100 sati socijalnog rada.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wayne Rooney (32) je zasigurno jedan od najvećih engleskih nogometaša svih vremena, ali i jedan od onih koji su skloni skandalima, nedisciplini i uživanju u životu po svaku cijenu.

Bivši reprezentativac Engleske (119 utakmica, 53 pogotka) skrasio se ovoga ljeta u američkom DC Unitedu i pokušava okrenuti ploču u svome životu.

Za "Daily Mail" Rooney je govorio o svome životu u Washingtonu, a novinar ga je pratio kroz njegovu svakodnevnu rutinu. Pritom se nogometaš osvrnuo na svoje ekscese u prošlosti izazvane alkoholom, kazavši kako je kazna koju je dobio u Engleskoj zaslužena, a puno mu je i pomogla u sagledavanju svoga načina života.

Naime, u rujnu 2017. godine je Rooney kažnjen zbog višestruko ponavljane vožnje u alkoholiziranom stanju. Sud mu je izrekao kaznu zabrane vožnje u trajanju od dvije godine, a uz gubitak vozačke dozvole određeno mu je 100 sati socijalnog rada.

"Sati socijalnog rada bili su pravedna kazna za to što sam učinio. Međutim, tada još nisam znao kako sve to izgleda", ispričao je Rooney, koji je u vrijeme dok je još igrao za Everton svoj drug društvu vraćao radeći s osobama koje imaju poteškoće u razvoju.

"Pomagao sam im u raznim stvarima. Primjerice, zajedno smo izrađivali božićne poklone i ukrase. Raditi s osobama čiji se život ne odvija na sunčanoj strani života, uistinu je veličanstven osjećaj", kaže Rooney, koji je sate dobrovoljnog socijalnog rada provodio u Macclesfieldu.

Te su aktivnosti ostavile duboki pozitivan trag na oca četvoro djece, a Rooney je sada više nego svjestan koliko je važno biti istinski uzor svojoj djeci. Ponosan je na svoj rad s osobama koje imaju poteškoće u razvoju.

"Nedavno smo gledali jedan video na kojem se vidi kako ih podučavam plesu. Nisam nikad mogao ni zamisliti da sam u stanju raditi takvo što. Prije odlaska u SAD odradio sam cjelokupnu kaznu", govori ovaj engleski nogometaš.

Rooney napominje kako će štićenike ustanove u kojoj je radio opet posjetiti, čim dođe u Englesku. Prije odlaska u Ameriku također je s njima proveo nekoliko sati.

Što se tiče nogometne karijere u DC Unitedu, u dvanaest utakmica postigao je pet pogodaka. Zadnji put je za svoj tim pogodio u nedjelju, u remiju (3:3) protiv New York Red Bullsa.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli Wayne Rooney (@waynerooney)

Kopirati
Drag cursor here to close