Ratnik Wayne

U prvom kapetanskom nastupu Rooneyju stradali nos i lice

Stradala mu je koža lica pored lijevog oka, zbog čega je dobio pet konaca kako bi se rana sanirala, a slomljen mu je i nos.
Sport / Nogomet | 29. 07. 2018. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni engleski nogometaš Wayne Rooney (32) pamtit će svoj nastup za D.C. United protiv Colorado Rapidsa po nekoliko stvari.

Prije svega, na toj je utakmici prvi put predvodio svoju ekipu na stadionu Audi Field kao kapetan, a postigao je i svoj prvi zgoditak u  američkoj ligi MLS.

Međutim, najupečatljivija od svega bila je ozljeda glave koju je zadobio u sudaru s protivničkim braničem Axelom Sjöbergom (27). Dogodilo se to u sudačkoj nadoknadi, tako da je utakmica završena dok su Rooneya šivali uz liniju igrališta.

Stradala mu je koža lica pored lijevog oka, zbog čega je dobio pet konaca kako bi se rana sanirala, a slomljen mu je i nos.

"Siguran sam kako ovo nije prvi put da Rooney krvari. On je jedan snažan momak. Bio je fantastičan u svakom smislu. Igrao je kako mi to želimo, kao vođa tima i kao igrač sposoban postizati golove", kazao je njegov trener Ben Olsen (41).

Rooney je ovoga ljeta prešao iz FC Evertona u MLS, a očito je kako američki nogomet nije nimalo nježniji od engleskog.

Ovaj proslavljeni napadač postigao je zgoditak za vodstvo D.C. Uniteda od 1:0 u 33. minuti, upravo kroz noge vratarskog veterana Tima Howarda (41), s kojim je Rooney skupa igrao dvije godine u Manchester Unitedu.

Ipak, ekipa Colorado Rapidsa uspjela je poravnati golom Kellyna Acoste (82.), ali su prigodu za osvajanje boda sami prokockali autogolom Nikija Jacksona u 90. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close