Legendarni Brazilac za Bljesak.info

Wagner uoči posljednje utakmice na Pecari: Bit će to sretan i tužan dan u isto vrijeme

Nogometni romantici pustit će suzu i odati počast legendarnom Brazilcu, nastavit će dolaziti na Pecaru i idućim naraštajima pričati kakva je igračka, ali prije svega ljudska veličina trčala našim travnjacima - Grande Wagner!
Sport / Nogomet | 09. 05. 2018. u 11:00 Domagoj Ledić | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni 40-godišnji Brazilac Wagner Santos Lago, nogometna ikona Premijer lige BiH i Širokog Brijega, u nedjelju će na Pecari (17.00 sati) protiv Željezničara odigrati vjerojatno posljednju utakmicu u karijeri pred domaćim navijačima.

U jedan intervju ne može stati Wagnerovih 15 godina u Premijer ligi te 13 godina u Širokom Brijegu, no ''Gospodin u kopačkama'' je ekskluzivno za Bljesak.info rezimirao svoju karijeru, prisjetio se najboljih trenutaka, kazao kako se osjeća pred oproštaj s navijačima na Pecari te nam povjerio što planira raditi u budućnosti.

Foto: Bljesak.info / Wagner Santos Lago

''Ove godine provedene u bosanskohercegovačkom nogometu bile su jako dobre, želim se zahvaliti Bogu i mojoj obitelj koji su bili uvijek uz mene. Upoznao sam dosta divnih ljudi i na samom početku sam već dobro naučio jezik pa je bilo lakše komunicirati i družiti se. Sretan sam jer sam ispunio svoj dječački san da budem profesionalni nogometaš te da će postojati jedna generacija koja će me pamtiti kao igrača u bh. nogometu. Sretan sam jer sam 'dobio besplatno' ono što je važno u životu: poštovanje, osmijeh, ljudsku vrijednost, pažnju i slično - jer te stvari ne možeš kupiti. Drago mi je što ću karijeru završiti bez mrlje i nekih incidenata unutar i izvan terena te da sam mogao biti primjer kao čovjek i igrač'', rezimirao je Wagner svojih 15 godina u Premijer ligi BiH.

Brazilac uživa veliku potporu navijača u Širokom Brijegu, ali i u cijeloj BiH. Na kojem god stadionu je igrao, dobio je ovacije protivničkih navijača koji time pokazuju koliko ovaj nogometaš znači za domaći nogomet i koje je  uzajamno poštovanje stečeno.

Foto: Bljesak.info / Wagner Santos Lago

''Najveći i najbolji znak da nešto dobro radiš je publika jer ona brzo procijeni što je dobro i kvalitetno. Drago mi je da sam to uspio i naravno da ta podrška previše znači za mene'', ističe Wagner u razgovoru za Bljesak.info.

Ostaje žal što brazilski čarobnjak nije uspio ostvariti transfer u neke jače europske lige kako bi mogao pokazati raskoš svog talenta, no uvijek skroman Wagner ističe da je prezadovoljan svojom karijerom i da ne žali za ničime.

''Uvijek ima prostora za napredak i nešto više u životu, ali ja sam prezadovoljan svojom karijerom jer sam dao najbolje od sebe. Čak mi je žao jer nisam sebe toliko cijenio kao igrača i sigurno sam mogao puno bolje proći, ali uvijek sam bio skroman i malo mi je dovoljno da budem sretan'', govori nam Wagner.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Radnik (Wagner Santos Lago)

Zanimljivo, 40-godišnji Brazilac na dresu nosi broj 15, a upravo toliko godina je Wagner u BiH i nadam se da će Nogometni klub Široki Brijeg umiroviti ovaj broj za vječno sjećanje na legendarnog kapetana.

Kada smo kod sjećanja, Wagner ne može izdvojiti jedan poseban trenutak iz svoje bogate karijere.

''Ima dosta trenutaka koje pamtim, a neki od njih su osvajanje prvenstva u sezoni 2005./2006., tri osvojena Kupa BiH, nastupi u pretkolima Europske lige. Također, svaki pogodak koji sam zabio je poseban za mene'', priča Wagner.

Bljesak.info / Wagner Santos Lago

Došli smo i do najteže teme u ovom razgovoru, a primijetio sam da je 40-godišnjem Brazilcu sa širokobriješkom adresom bilo teško pričati o svojoj vjerojatno posljednjoj utakmici na Pecari.

''Ne mogu vam opisati točno što se vrti kroz moju glavu, puno osjećaja u isto vrijeme... tuga, radost, zahvalnost, strah i tako dalje. Nedjelja će biti sretan i tužan dan u isto vrijeme; tužan jer će to vjerojatno biti moja zadnja utakmica za Široki Brijeg, a sretan jer sam uspio biti nogometaš'', kazao je Wagner za Bljesak.info.

Široki Brijeg i Željezničar će u nedjelju u 17.00 sati na Pecari igrati pretposljednje 9. kolo Lige za prvaka, a fokus navijača i ljubitelja nogometa bit će na Wagneru kojemu će prirediti oproštaj za pamćenje i odati počast nogometnom velikanu.

Foto: Bljesak.info / Wagner Santos Lago

No, postoji mogućnost da NK Široki Brijeg ponudi još jedan ugovor na godinu dana, a Wagner kaže da bi rado pristao ako bi došlo do toga.

''Ako mi Široki ponudi još jednu godinu ugovora, ja bih odmah pristao. Znam da već imam 40 godina, ali obožavam i cijenim svoj posao i nogomet'', iskreno govori Wagner.

Brazilac je već položio trenerski ispit te dobio B licenciju kako bi mogao raditi s omladinskim kategorijama.

Bljesak.info / Wagner Santos Lago

''Plan za dalje je raditi u klubu, imati neku funkciju kako bi mogao pomoći Nogometnom klubu Široki Brijeg da bude još veći i bolji nego je sad. Trebam sjesti s Upravom kluba i vidjeti što je najbolje'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info legendarni igrač Širokog Brijega Wagner Santos Lago.

Kako god bilo, u nedjelju će završiti jedno razdoblje u povijesti Širokog Brijega i Premijer lige. Igrat će se utakmice i dalje, ali bez Wagnera će to biti drugačije. Nogometni romantici pustit će suzu i odati počast legendarnom Brazilcu, nastavit će dolaziti na Pecaru i idućim naraštajima pričati kakva je igračka, ali prije svega ljudska veličina trčala našim travnjacima - Grande Wagner!

*Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole uredništva.

Wagnerove brojke:

Wagner Santos Lago je ukupno za Široki Brijeg odigrao 384 utakmice u svim natjecanjima te je postigao 134 pogotka dok je 10 pogodaka zabio u dresu Posušja čime se brojka penje na impresivna 144 pogotka u svim natjecanjima u 15 godina igranja u BiH.

U Premijer ligi BiH za Široki Brijeg je odigrao 296 utakmica i postigao 111 pogodaka čime drži klupski rekord, a ako tomu pridodamo i 10 pogodaka iz Posušja Wagner uvjerljivo drži prvo mjesto najboljih strijelaca Premijer lige svih vremena sa 121 pogotkom.

U ''Plavo-bijelom'' dresu u Kupu BiH odigrao je 59 utakmica i postigao 18 pogodaka. U Ligi prvaka odigrao je četiri utakmice dok je u Europskoj ligi ubilježio 29 nastupa u kojima je postigao pet pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close