Prvi poslije Jeana Fernandeza

Vukas pomogao Tudoru u rušenju rekorda

Postao je prvi trener tog kluba koji nije izgubio nijednu od prvih devet prvenstvenih utakmica još od Jeana Fernandeza u listopadu 1992. godine.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2022. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marseille Igora Tudora se nakon dva mjeseca otkako je počelo francusko prvenstvo nalazi na vrhu ljestvice s bodom više od PSG-a, ali i utakmicom više. Pobjedom u gostima kod Angersa (3:0) u devetom kolu Tudor je postavio i izjednačio niz rekorda velikana s juga Francuske.

Nakon devet kola, Marseille ima 23 boda, odosno samo je dva puta remizirao, a sedam je puta izašao kao pobjednik u dosadašnjim utakmicama. Jedini put kad se identičan rezultat dogodio u klubu bilo je u sezoni 1990/91. Vodili su ga nakon tog uspjeha brojni treneri: Raymond Goethals, Abel Braga, Javier Clemente, Tomislav Ivić, Josip Skoblar, Didier Deschamps, Marcelo Bielsa, Jorge Sampaoli, a samo je Tudor sada napravio ono što nije uspio nitko od njih.

Postao je prvi trener tog kluba koji nije izgubio nijednu od prvih devet prvenstvenih utakmica još od Jeana Fernandeza u listopadu 1992. godine. Još jednom utakmicom u kojoj je sačuvao netaknutu mrežu, kao ova protiv Angersa, ostao je na pet primljenih golova. Tako je izjednačio rekord iz sezone 2006/07, kada ih je Marseille primio jednako toliko u prvih deset kola.

Inače, utakmicu protiv Angersa je vodio Tudorov pomoćnik, nekadašnji trener Zrinjskog, Hari Vukas.Vukas je početkom godine sporazumno raskinuo ugovor s Dugopoljem, a sada briljira u Tudorovom stožeru. U trenutku kad mu je sam Tudor poslao poziv da mu se pridruži na jugu Francuske, Vukas je vršio funkciju izbornika hrvatske u-17 reprezentacije

Kopirati
Drag cursor here to close