Raplesani Griezou

Vrijeđa li Griezmann svoje protivnike slaveći pogodak?

Poznato je da slovo L predstavlja simbol za riječ „loser“ (gubitnik) i tako gledano svaki bi protivnik pomislio kako ih protivnički igrač tom gestom ponižava.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2018. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni francuski napadač Antoine Griezmann (27) proglašen je najboljim igračem finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Iako je paklen igrač, nogometaš Atletica iz Madrida titulu igrača utakmice zaradio je jednim simuliranjem prekršaja nad njih, što je nesretnim autogolom Mandžukića rezultiralo vodstvom Francuza 1:0, potom je pogodio iz jedanaesterca za 2:1, te asistirao za 3:1.

Upada u oči kako Griezmann svoje zgoditke proslavlja na neobičan i, reklo bi se, provokativan način.

Griezmann prstima desne ruke ispred čela napravi slovo L, dok se lijevom drži za vlastitu muškost. Pri tome pleše neki djetinjasti ''hopsasa" ples, dakako uz razdraganu podršku vlastitih suigrača.

Što znači njegov ples i simbol slova L?

Poznato je da slovo L predstavlja simbol za riječ „loser“ (gubitnik) i tako gledano svaki bi protivnik pomislio kako ih protivnički igrač tom gestom ponižava.

Međutim, poznavatelji Griezmanna i njegovog odnosa prema sportu tvrde kako se ne radi o tome, nego je ova koreografija posuđena iz video igre „Fortnite“, gdje je popularan slogan „Take the L“, odnosno prigodan „Take the L“ - ples.

Pošto je ovdje "L" simbol za "loss" (gubitak), upotreba takvih asocijacija prilikom proslavljanja zgoditaka ipak je u neku ruku poruka protivniku - 'luzeru'.

Ali, kad postaneš svjetski prvak, onda ti je sve dozvoljeno?

Kopirati
Drag cursor here to close