Uoči početka sezone

Vrh Zrinjskog "realistično optimističan": Grupna faza i to na svom stadionu!

Uoči početka natjecateljske sezone novinare je ugostio sam vrh HŠK Zrinjski - predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić, izvršni dopredsjednik Danko Šulenta te dopredsjednik Upravnog odbora Amir Gross Kabiri.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2023. u 18:28 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošla sezone tek što je završila, a nova već počinje. HŠK Zrinjski će u utorak igrati prvu kvalifikacijsku utakmicu Lige prvaka kod armenskog Urartua. Time će početi nova sezona u koju Zrinjski ima iste domaće ambicije, potvrditi dominaciju u ligi, ali u Europi želja je otići što duže.
 
O tome i drugim stvarima danas su s novinarima razgovarali članovi najužeg vodstva prvaka BiH. Dopredsjednici Amir Gross Kabiri i Danko Šulenta, te predsjednik Denis Lasić.
 
"Ovo će biti praksa u budućnosti, da na početku svake sezone s vama podiijelimo očekivanja od sezone koja za nas počinje europskom utakmicom. U ponedjeljak putujemo u Armeniju, gdje ćemo igrati protiv nepoznatog protivnika, ali nadamo se da ćemo uspješno apsolvirati protivnika i da ćemo napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu", kazao je predsjednik Lasić.
Foto: HŠK Zrinjski / HŠK Zrinjski
 
U domaćem prvenstvu Zrinjski će biti glavni pretendent za naslov, ali fokus cijelog kluba trenutno je Europa.  
 
"Vjerujemo da imamo bolju momčad nego lani i uz odličan rad trenera Rendulića daje nam se za pravo vjerovati da možemo ispuniti ambicije na najvišoj razini. Prolazak u grupnu fazu jednog od Uefinih natjecanja bila bi kruna rada i dokaz da svake godine sve više napredujemo. Prošle sezone bili smo na vratima raja, a sada je fokus na prvom protivniku, a onda svi ćemo čekati Slovan s kojim ćemo se posebno obračunati", dodao je Lasić, prisjetivši se ispadanja na penale od Slovana.
 
Lasić kaže da je Zrinjski tijekom ove kratke pauze uradio sve na infrastrukturi i osigurao sve potrbne detalje kako bi klub dobio višu kategoriju u Uefinim standardima. 
 
O mogućnostima da HŠK Zrinjski grupnu fazu igra na svom stadionu govorio je izvršni dopredsjednik Danko Šulenta.
 
"U prošloj sezoni klub je bio svrstan u trećoj kategoriji i mogao je igrati u Europi na svom stadionu zaključno s trećim pretkolima. Međutim, svaki put delegati pregledaju sve uvjete i svaki put su dali iznimno pozitivno mišljenje i na osnovu tih pozitivnih dojmova omogućeno nam je da igramo play-off na svom terenu. Na krilima tih izvješća mogli smo i u grupnoj fazi, da smo prošli dalje", istaknuo je Šulenta te nastavio:
 
"Ove godine idemo iz početka. Ispunili smo sve uvjete i sve će ovisiti o mišljenju delegata prve utakmice u Mostaru. Temeljem tog izvješća stvorit se uvjeti za preostala pretkola i mi se nadamo da će nam biti omogućeno da igramo grupnu fazu na našem stadionu, jer bez toga cilj neće biti ispunjen. Međutim, kriteriji su svake godine sve strožiji. UEFA je osigurala vozila s VAR tehnologijom, a mi sve potebne priključke. Klub nastoji da dobijemo moderan stadion, koji trenutno to nije, ali svaki dan izgleda sve ljepše", dodao je Šulenta.
Foto: HŠK Zrinjski / Zastave HŠK Zrinjski 
 
Novinarima se okupio i Amir Gross Kabiri, dopredsjednik Upravnog odbora koji je kazao kako nije mogao vjerovati da će Zrinjski tako "ući u njegovo srce".
 
"Nisam znao da će mi ovaj klub pobuditi ovakve strasti, ali privilegija je biti dio Zrinjskog. Volim nogomet i svoju strast prema nogometu sam prenio klubu, a svi zajedno pobrinut ćemo se da klub ima budućnost. Snaga ovog kolektiva što svi imamo različite načine, svi dolazimo iz različitog zaleđa i donosimo različite ideje za stol, a ta raznovrsnost je najveća odlika kluba", zaključio je Kabiri. 
 

Šulenta: Sve osim prolaska Urartua je neuspjeh

Plemići će u ponedjeljak ujutro putovati u Armeniju, a prva utakmica s Urartuom je u utorak. Armenski prvak je nepoznanica Zrinjskom, ali ako klub Zrinjski želi biti ozbiljan europski klub onda ništa drugo osim o prolasku ne može ni razmišljati.

"Realističan sam optimist, jer vjerujemo da imamo kvalitetu i snagu proći dalje. Uostalom, ako nam je cilj ulazak u grupnu fazu onda sve osim prolaska Urartua bio bi neuspjeh i to ne treba skrivati. Moram reći da sam osobno bio razočaran što u drugom pretkolu nismo dobili zagrebački Dinamo jer bi nam to bio pravi pokazatelj gdje smo trenutno u odnosu na najbolje momčadi iz regije u kojoj živimo i radimo", dodao je Šulenta.

Kopirati
Drag cursor here to close