Bono

Vratar Maroka: Vaha je bio strog

Vratar marokanske reprezentacije Bono dao je intervju za službenu stranicu FIFA-e, a dotaknuo se i izborničke ere Vahida Halilhodžića.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2022. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Lions de l'Atlas / Vratar Maroka Yassine Bounou 

Tridesetjednogodišnji Yassine Bounou, kako mu glasi puno ime i prezime, vratar je Seville rođen u Kanadi (Quebec).

U razgovoru za FIFA-u rekao je kako se nada da će Maroko ovaj put proći skupinu prvog kruga, što mu nije uspjelo u Rusiji prije četiri godine kada su Marokanci ispali u teškoj grupi sa Španjolskom, Portugalom i Iranom, uz jedan osvojen bod i to protiv Španjolske u zadnjem ogledu.

"Obrambeno smo bili jako dobro pripremljeni. Bili smo organizirani i primili malo golova. To je temelj bilo koje momčadi", rekao je Bono koji je u kvalifikacijama za SP primio samo tri gola u osam utakmica.

Opisao je osjećaj kada je Maroko izborio Svjetsko prvenstvo prolaskom protiv DR Kongo u doigravanju.

"Teško je to opisati riječima. San je svakog igrača nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Ozlijedio sam se početkom utakmice pa nisam bio na travnjaku kad je utakmica završila, ali čim je vijest doprla do mene ispunila me radost."

Bono je prokomentirao i sada već bivšeg izbornika Vahida Halilhodžića koji ih je i odveo na Mundijal, prije nego što je smijenjen.

"Bio je strog trener. Njegova je vizija bila jasna u smislu kakav je nogomet želio igrati."

A što kaže o suparnicima u skupini?

"Belgija ima jaku momčad. Igrali su polufinale prošlog Svjetskog prvenstva i svi znaju njezinu kvalitetu. Hrvatska je doprvak svijeta, a Kanada je ambiciozna momčad s dobrim igračima. Bit će teško."

Koliko daleko može Maroko?

"Moramo učiti iz Rusije 2018. Naš je cilj proći grupu", kaže Bono, prenosi SportKlub.

Kopirati
Drag cursor here to close