Nisu normalni...

Procurilo koliko PSG izdvaja za Messija i ostale zvijezde

Godinu 2020. obilježila je globalna pandemija koronavirusa, ali i "stezanje remena" na svim poljima. Međutim, Parižani su ponovno povećali budžet za plaće nogometaša, porastao je na 500 milijuna eura...
Sport / Nogomet | 10. 02. 2022. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PSG za plaće nogometaša godišnje izdvaja gotovo 630 milijuna eura, otkriva francuski list L'Équipe.

Ako se uzme u obzir da francuski prvoligaši ukupno troše 1,7 milijardi eura na plaće nogometaša, to znači da čak 37 posto od ukupnog iznosa otpada samo na pariški klub.

Iako bi se očekivalo da će bogati vlasnici skrivati točan iznos kao zmija noge, katarski šeici nisu demantirali ovu informaciju, već su otkrili stvarno stanje. Tvrde da za plaće nogometaša izdvajaju ipak nešto manji iznos - 585 milijuna eura.

To je još uvijek cifra od koje se vrti u glavi, a pogotovo kada se uzme u obzir koliko su plaće porasle od 2018. godine do danas.

Parižani su tako 2018. godine izdvajali bitno manji iznos nego danas, 370 milijuna eura, a samo godinu dana kasnije taj je iznos porastao za 44 milijuna eura.

Godinu 2020. obilježila je globalna pandemija koronavirusa, ali i "stezanje remena" na svim poljima. Međutim, Parižani su ponovno povećali budžet za plaće nogometaša, porastao je na 500 milijuna eura, prenosi Gol.hr.

A s ovoljetnim dolaskom zvijezda poput Lionela Messija, Sergia Ramosa, Gianluigija Donnarrumme, ali i ostalih, budžet za plaće premašio je nestvarnih 600 milijuna eura...

Kopirati
Drag cursor here to close