Prodaja

Vlasnici Arsenala neće poslušati navijače

'Topnici' su u utorak navečer obavijestili javnost da odustaju od sudjelovanja u Super ligi…
Sport / Nogomet | 23. 04. 2021. u 10:55 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnici Arsenala poručili su kako ne namjeravaju prodati londonski klub, nakon kritike i poziva navijača da to učine zbog odluke da se pridruže kontroverznoj europskoj Superligi.

Arsenal je jedan od šest engleskih klubova koji je u nedjelju objavio da je zajedno s 11 europskih klubova postigao dogovor o formiranju zatvorenog natjecanja, što je izazvalo val kritika navijača, igrača kao i britanske Vlade. Nisu izostale ni prijetnje sankcijama iz krovnih kuća europskog ali i svjetskog nogometa.

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako "nemaju namjeru prodati klub."

"Snage izvan kluba dovele su nas u vrlo težak položaj. Imamo iste planove za ljeto koje smo imali i prije nekoliko tjedana i još uvijek sam uzbuđen zbog njih", izjavio je Kroenke.

'Topnici' su u utorak navečer obavijestili javnost da odustaju od sudjelovanja u Super ligi, nakon što su to učili i ostali klubovi iz Engleske.

UEFA je ekspresno reagirala i najavila sankcije za klubove Super lige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom natjecanju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja.

Većina klubova je priopćila da se povlači iz tog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close