Sa Celticom i Rangersima

Engleski klubovi sad žele svoju Superligu!?

The Sun ističe da je za ostvarenje projekta Britanske Superlige bitno ono što je nedostajalo za realizaciju europske. Iza njega stoje engleski i škotski nogometni savez, britanska vlada, Uefa i Fifa.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2021. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski osnivači Superlige, koji su se samo dva dana nakon objave početka projekta povukli iz njega te tako prepolovili broj njegovih sudionika i za sada ga upropastili, imaju novu ideju.

Prema pisanju Suna, prilično su odmaknuli prema njenoj realizaciji.

Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City i Manchester United imaju plan za revitalizaciju Premier League i to tako da je smanje s 20 na 18 klubova.

Točnije, iz nje bi ispala četiri engleska, a u nju ušla dva škotska kluba, Celtic i Rangers.

Oni su oduševljeno prihvatili ideju engleske velike šestorke jer su glazgovski velikani posljednjih godina pali u kontinentalni zapećak.

Iz njega je ove godine iskočio Rangers, ali navijači tog kluba i Celtica zasićeni su preslabom škotskom ligom, zbog koje njihovi klubovi nisu konkurentni u Europi niti mogu dovesti velika pojačanja s kontinenta ili južno od škotske granice.

The Sun ističe da je za ostvarenje projekta Britanske Superlige bitno ono što je nedostajalo za realizaciju europske. Iza njega stoje engleski i škotski nogometni savez, britanska vlada, Uefa i Fifa. Gianni Infantino, predsjednik Fife, u javnim nastupima u posljednje vrijeme ostavio je otvorena vrata spajanjima nacionalnih prvenstava blisko povezanih susjednih zemalja, npr. Nizozemske i Belgije ili SAD-a i Meksika.

Osim spomenutih novosti, kako prenosi Index.hr, Superliga Velike Britanije bi imala doigravanje za prvaka u kojem bi igrale prve četiri momčadi iz regularnog dijela sezone.

 

Kopirati
Drag cursor here to close