Čekao tri mjeseca

Vlašić se nakon prvijenca obratio navijačima

''Teško je doći u novu sredinu u novi klub i prvi je gol najteži''.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2021. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki osmijeh razvukao je Nikola Vlašić nakon premijernog pogotka za West Ham United.

Njegova je momčad u utorak navečer slavila u gostima kod Watforda sa 4:1, a Vlašić je iskoristio priliku ušavši s klupe u 85. minuti, te sedam minuta kasnije zatresao mrežu za konačan rezultat.

"Čekao sam na ovo tri mjeseca. Teško je doći u novu sredinu u novi klub i prvi je gol najteži. Zato sada mislim da će mi sve biti lakše. Laknulo mi je i jako sam sretan. A mislim da su svi u momčadi sretni zbog mene", rekao je Vlašić za klupsku web-stranicu.

Objasnio je Vlašić kako su se stvari razvijale po dolasku iz moskovskog CSKA prošlog ljeta.

"Igrali smo Europsko prvenstvo, onda sam se vratio u svoj klub u Rusiji, nisam odradio predsezonu, pa sam želio otići i nisam trenirao. Onda sam stigao u novi klub bez odrađene predsezone, a potrebno je vrijeme za prilagodbu, pogotovo kada je riječ o boljoj ligi gdje se igra brži nogomet. Ali znao sam da će sve sjesti na svoje mjesto i da će se naporni svakodnevni rad isplatiti", objašnjava Vlašić.

Kod gola je imao posebnu zahvalu za asistenta Jarroda Bowena koji mu je uvelike olakšao, prenose Sportske novosti.

"On je nevjerojatan. Čak i dok sam s klupe gledao utakmicu komentirao sam sa suigračima kako je Jarrod zvijer. Mislio sam možda će pucati iz te pozicije, ali bio sam na pravom mjestu i omogućio mi je laki gol", dodaje hrvatski reprezentativac.

Nakon postignutog gola suigrači su Vlašiću pohitali u zagrljaj.

"Moji prijatelji i obitelj su me znali pitati: 'Kako ti je tamo jer ne igraš toliko kao prije?' Ja bih im rekao da mi se zaista sviđa ovdje. Da sam u nekom drugom klubu i ne igram bio bih nesretan, ali ovdje sam sretan jer radim naporno. Momčad je u ovom trenutku jako dobra, pa je teško u nju upasti i moraš čekati svoju priliku. Mislim da ću biti samo bolji zbog toga i tjerat ću samog sebe do granica."

Na kraju je Vlašić poslao poruku navijačima.

"Nastavit ću raditi maksimalno svakog dana i nadam se da će biti ovakvih trenutaka čim više i da ću postati još važniji član momčadi", zaključio je Vlašić.

Kopirati
Drag cursor here to close