Serie A

Visoka pobjeda Atalante u Udinama; Milan također uspješan

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić bio je strijelac za odličnu Atalantu koja je u 21. kolu talijanske Serie A pobijedila Udinese u gostima 6-2.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2022. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica između Udinesea i Atalante riješena je već u prvih 45 minuta nakon kojih je Atalanta imala vodstvo 3-0, a sve je počelo pogotkom hrvatskog nogometaša. U 17. minuti Pašalić je nadskočio dvojicu suparničkih igrača te je glavom pogodio domaću mrežu.

Za Pašalića je to bio već osmi ligaški pogodak ove sezone, odnosno ukupno deveti ovosezonski, uz sedam asistencija.

Mrežu Udinesea još su pogađali Muriel u 22. pa Malinovskij u 43. minuti za uvjerljivih 3-0.

I u nastavku su uglavnom zabijali gostujući igrači. Djimsiti u vlastitu mrežu te još jednom Muriel pa Maehle i Pessina za konačnih 6-2. Prethodno je Beto u 88. minuti smanjio zaostatak Udinesea.

Atalanta je time nastavila sa sjajnom gostujućom formom u Serie A. Bila je ovo deveta pobjeda na strani, a uz to još ima i dva neodlučena rezultata (bez poraza).

Nakon dvije utakmice bez pobjede slavio je i Napoli koji je u Napulju svladao Sampdoriju 1-0. Jedini je gol zabio Petagna u 43. minuti, a unatoč brojnim šansama u nastavku domaćina ostalo je to minimalno slavlje za održavanje određenog kontakta s milanskim dvojcem na vrhu ljestvice.

Uvjerljiv je bio i Sassuolo koji je s 5-1 slavio u Toskani kod Empolija. Po dva pogotka su postigli Raspadori i Scamacca, a prvi je za goste dao reprezentativac Berardi iz jedanaesterca.

Prethodno je, u prvom nedjeljnom ogledu, AC Milan slavio s 3-0 na gostovanju u Veneciji, uz dva gola Hernandeza i jedan Zlatana Ibrahimovića. Nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede za Milan je ponovno zaigrao Ante Rebić.

Milan je pobjedom privremeno zasjeo na vrh ljestvice Serie A sa 48 bodova, dva više od gradskog suparnika Intera, ali branitelji naslova imaju i dvije utakmice manje.

Serie A, 21. kolo:
Venezia - Milan 0-3 (Ibrahimović 2, Hernandez 48, 59-11m)
Empoli - Sassuolo 1-5 (Henderson 16 / Berardi 13-11m, Raspadori 24, 71, Scamacca 67, 90+2)
Napoli - Sampdoria 1-0 (Petagna 43)
Udinese - Atalanta 2-6 (Djimsiti 59-ag, Beto 88 / Pašalić 17, Muriel 22, 76, Malinovskij 43, Maehle 89, Pessina 90+2)

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close