U sjeni korone

Juventus i Napoli podijelili plijen u Torinu; Pobjeda desetkovane Verone

Juventus je većim dijelom prvog poluvremena držao loptu i imao je bolje šanse, no realizacija torinske momčadi nije bila na nivou. Napoli je s druge strane iskoristio prvu veću šansu...
Sport / Nogomet | 06. 01. 2022. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi susret 20. kola Serie A između Juventusa i Napolija nije donio pobjednika, no ponudio je vrlo zanimljiv nogomet.

Juventus je većim dijelom prvog poluvremena držao loptu i imao je bolje šanse, no realizacija torinske momčadi nije bila na nivou.

Napoli je s druge strane iskoristio prvu veću šansu. U 23. minuti Dries Mertens je doveo svoju momčad u vodstvo.

Mogao je Napoli i do drugog gola u finišu prvog dijela, ali je ovog puta Szczesny skinuo udarac Zielinskog i na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 1:0.

Juventus je nakon nepunih deset minuta igre u nastavku uspio izjednačiti. Federico Chiesa je uz dosta sreće pogodio konačnih za 1:1.

Napoli je zadržao treće mjesto na tabeli s 40 bodova, dok je Juventus peti s 35.

Unatoč brojnim izostancima zbog koronavirusa, Verona je na gostovanju pobijedila Speziju sa 2:1

Trener Tudor na gostovanju u La Speziji nije mogao računati na čak 10 igrača (Lorenzo Montipo, Alessandro Berardi, Giangiacomo Magnani, Mert Cetin, Diego Coppola, Marco Davide Faraoni, Gianluca Frabotta, Matteo Cancellieri, Danielsa Bessa, Antonino Ragu Bessa), no uspio je izboriti prvu pobjedu u zadnja četiri kola.

Sve najzanimljivije dogodilo se u drugom dijelu. Gianluca Caprari je doveo goste u vodstvo u 59. minuti, a 11 minuta kasnije drugim golom na utakmici je povećao prednost Verone. Martin Erlić je u 85. smanjio na 1:2, no tri minute kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Kevin Agudelo.

Lazio i Empoli su na Olimpicu odigrali sjajnu utakmicu koja je završila 3:3.

Gosti su vodili 2-0 (golovima Nedima Bajramija, 6'-11m i Szymona Żurkowskog, 8'), no Lazio je uspio poravnati tako što je Ciro Immobile je smanjio u 14. minuti, a Sergej Milinković-Savić je u 66. izjednačio na 2:2.

Federico Di Francesco je u 75. vratio goste u prednost, a u trećoj minuti nadoknade Milinković-Savić je drugim golom na  utakmici donio domaćinu bod.

Cagliari je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2:1, osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Domaćin je poveo u 18. minuti preko Manola Gabbiadinija, a rezultat su okrenuli Alessandro Deiola (55) i Leonardo Pavoletti (71).

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close