Tri utakmice 33.kola

Villarreal korak bliže Europi, Betis dalje od Lige prvaka

Danjuma je sa ova dva gola stigao do brojke od deset, za što su mu bile potrebne 23 utakmice. Tako je postao šesti najbrži igrač u povijesti španjolske lige.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2022. u 01:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri utakmice 33. kola La Lige, odigrane su utorak. Villarreal nastavlja sa dobrim igrama u posljednjih dvadesetak dana. Ovo im je bila treća pobjeda u posljednih pet utakmica. Nakon eliminacije Bayerna, Villarreal je savladao Getafe u gostima, pa onda Valenciju na svom terenu. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Danjuma koji je postigao oba gola za domaću momčad. I to u razmaku od sedam minuta.

Prvi u desetoj, drugi u sedamnaestoj minuti. Danjuma je sa ova dva gola stigao do brojke od deset, za što su mu bile potrebne 23 utakmice. Tako je postao šesti najbrži igrač u povijesti španjolske lige. Sa ova dva gola Valencija je stigla do brojke od 22 koliko su ih primili u prvom poluvremenu. Samo je više golova završilo u mreži Levantea i Granade. Nakon ovog trijumfa Villarreal je tri boda udaljen od mjesta koje vodio u Europu naredne sezone.

Betis je neočekivano posrnuo na svom terenu. Sve do posljednjih osam minuta mreže su mirovale, a onda se pojavio Tete Morente pa je njegov Elche sada nešto bliže sredini tabele. S druge strane Betis je možda izgubio zlata vrijedne bodove u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Sada ostaje na petom mjestu, na svom kontu i dalje 57 bodova.

U derbiju začelja, Mallorca je na svom terenu nadigrala Alaves 2:1 koji će nakon ovog poraza teško sačuvati svoj status u društvu najboljih. Abdón Prats u 11.minuti te Vedat Muriqi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade su osigurali veliku prednost, odnosno tri boda svoje momčadi. Mallorca ima 32 boda, dva više od 18. Granade. Gosti se nisu predavali u drugom dijelu, ali osim autogola Railla nisu više ništa napravili.

Kopirati
Drag cursor here to close